Hírek

Itt van Bucsi Réka új előzetese!

Megjelent a Solar Walk című animációs film első előzetese. A filmet Bucsi Réka, a Symphony no. 42 és a LOVE alkotója rendezi.

Elkészült a Solar Walk első előzetese – írta meg Bucsi Réka a Twitteren. Az 50 perces film a magyar rendező, a viborgi animációs fesztivál és az Aarhus Jazz Orchestra együttműködésében készül.

A Solar Walk modern jazz big band zene, költői énekhang és Bucsi Réka animációjának együtteseként szerepel a szeptember végi fesztiválon. A zeneszerző Niels Marthinsen, az énekes Susi Hyldgaard lesz; a művet szeptember 29-án mutatják be a dániai Viborgban.

A Naprendszer tele van rejtélyekkel és megválaszolatlan kérdésekkel” – írja az esemény honlapja. – „Egyszerre érezzük magunkat kicsinek és valami nagy részesének; előhozza belőlünk a hit, az élet, az Ősrobbanás kérdéseit. Hogyan érthetjük meg valaha is az univerzumot? Hogyan befolyásolja életünket a Földön – itt és most?

Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációs rövidfilmje az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar sikere lett: sokszoros díjnyertes a világ fesztiváljain és a legjobb rövid animáció szűkített Oscar-listájára is bekerült. A LOVE című alkotás szintén népszerű (és díjazott) lett világszerte. A fiatal rendező alkotásai a magyar animáció legjobban várt újdonságai közé tartoznak azóta.

Javítás: a cikk eredeti változata rövidfilmként írt a Solar Walkról, de a rendező jelezte, hogy 50 perces a film.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com