Hírek

Itt van Guy Ritchie új filmjének előzetese

Guy Richie talán magára talál: a The Gentlemen előzetese sokat ígér.

The Gentlemen (kábé: „Úriemberek”) című, nemsokára érkező filmjével az angol sztárrendező, Guy Ritchie azt látszik ígérni, hogy visszatér korai önmagához: ahhoz az alkotóhoz, aki A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső filmet, a Blöfföt és az első Sherlock Holmest alkotta.

The Gentlemen ismét egy „caper crime” filmnek ígérkezik, a londoni alvilág cockney stílusú bűnözőivel a középpontban, rengeteg fekete humorral és jellegzetes guyritchie-s karakterrel. És micsoda felhozatal! Matthew McConaughey ,Colin Farrell és Hugh Grant mellett a Downton Abbey Lady Maryjeként ismert Michelle Dockery is szerepel a filmben.

Matthew McConaughey egy Mickey Pearson nevű ex-amerikai marihuána-cézárt alakít, aki nagyon szeretne kiszállni londoni üzelmeiből – és ez a szándéka mindenféle összeesküvést, kis és nagy tervet és persze látványos bűncselekményeket generál a környezetében.

The Gentlemen januárban érkezik.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya