Hírek

Itt van Kevin Costner harminc éve tervezett westernjének előzetese

Kevin Costner eposza, a Horizont tizenöt év eseményeit öleli fel négy mozifilmre bontva, az amerikai polgárháború előtt és után, ahogy az Egyesült Államok nyugat felé terjeszkedett.

A trailerek mindig is kedvenceim voltak, már kisfiúként is, amikor moziba jártam” – mondta a szemmel láthatóan boldog Costner, vigyorogva, amikor az újságírókkal folytatott virtuális beszélgetés során bemutatta az első felvételeket. „Ezt szem előtt tartva mindent megtettem, hogy felfedjem, milyen is lesz ez a négyrészes saga.

A Horizont első és második fejezetét a Warner Bros. június 28-án és augusztus 16-án küldi mozikba. Costner célja a trailer elkészítésével az volt, hogy megtalálja azokat a pillanatokat a filmben, amelyek érzékeltetik, milyen utazáson vesznek részt a nézők, miközben átélhetik az amerikai polgárháború előtti és utáni 15 éves időszakot, az amerikai nyugat terjeszkedését és benépesítését − írja a Variety.

A háromperces trailer bemutatja a Horizont szereplőgárdáját – élén a Costner által alakított Hayes Elllisonnal –, és felvezeti a cselekményt; a film egyébként a „manifest destiny” ideológia által kiváltott diadalokat és tragédiákat vizsgálja. A szereplők közül néhány: Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tantanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt és Jamie Campbell Bower.

A film Costner negyedik rendezése lesz a 2003-as Open Range, az 1997-es The Post Man és az 1990-es, Oscar-díjas Farkasokkal táncoló után.

„Ez volt messze a nagyobb küzdelem” – jelentette ki Costner, amikor megkérdezték, hogy a Horizont vagy a Farkasokkal táncoló elkészítése volt-e küzdelmesebb. „Megdöbbentett, hogy mit tudtunk összehozni. A Farkasokkal táncolót 106 napig forgattam, a filmet, amit most látnak, 52 nap alatt vettem fel. … Sokat tanultam, és minden trükköt bevetettem. És ez négy film lesz!

Costner a tervet harmic éve dédelgette, de a művészi fejlődés mellett ugyanekkora kihívás volt a finanszírozás megoldása is. „Nem volt a legbölcsebb” – ismerte el a beszélgetés során, amikor rákérdeztek, miért kockáztatta saját tízhektáros Santa Barbara-i birtokát a filmek finanszírozása érdekében.

A film közül egyelőre az első kettő áll készen. „Roppant elégedett vagyok a saját életemmel, amiért Isten megengedte, hogy ezt az első két részt elkészítsem” – mondta Costner. − „Úgy értem, ha belém csap a villám, ki tudja, mi történik? De legalább eljutottam Nyugatra!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com