Hírek

Itt vannak a 2023-as Golden Globe jelöltjei

A 2023-as Golden Globe díjakat alig egy hónap múlva, január 10-én fogják átadni. A jelöltekért azonban már most izgulhatnak a filmrajongók.

A jubileumi 80. gála legtöbb nominációját A sziget szellemei szerezte meg. Az ír polgárháború idején, egy kis szigeten játszódó történetben Colin Farrell és Brendan Gleeson karakterei között feszül kibékíthetetlennek tűnő ellentét. Martin McDonagh rendezését összesen nyolc nominációval ismerték el, köztük a legjobb film (vígjáték vagy musical), rendezés, színész, női és férfi mellékszereplők, zene és forgatókönyv kategóriáiban. Ennyi jelölést legutóbb a 2003-as Hideghegy tudhatott magáénak, ami végül az akkori Oscar-díjra is nagy eséllyel pályázott.

A fő kategóriák további jelöltjei között olyan címekkel találkozhatunk, mint a Tár, a Minden mindenhol mindenkor, A szomorúság háromszöge, az Elvis és Steven Spielberg legújabb, önéletrajzi elemekkel dúsított produkciója, A Fabelman család. De az idei év két legnagyobb blockbustere, a Top Gun: Maverick és az Avatar: A víz útja is versenybe szállnak a legjobb dráma elismeréséért. A sorozatok között pedig A Fehér Lótusz, a Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, A korona, a Pam and Tommy, valamint az Only Murders in the Building esélyes a legtöbb díjra.

A tavaly botrányba fulladó Golden Globe gálával ellentétben az idei díjátadót már élőben fogják közvetíteni

az NBC televíziós csatornáján és a Peacock streamingfelületén. A díjat kiosztó Hollywood Foreign Press Association-t, azaz a Hollywoodban élő külföldi újságírók szervezetét korábban több vád is érte, amiért a tagjaik között egyetlen fekete szavazó sem kapott helyet. A diverzitás hiánya a korábbi évek jelölései során számos médiavisszhangot váltott ki. Ennek eredményeképpen több sztár (köztük az idei jelöltek közül látványosan kimaradó Tom Cruise) küldte vissza a szervezetnek a korábban nyert trófeáikat – részletezi az Indie Wire.

A felháborodásokra adott válaszul a Golden Globe szavazók megduplázták tagjaik számát és több szervezeti változtatást is eszközöltek a gála fennmaradásának érdekében. Az idei jelöltek teljes listája a gála honlapjáról érhető el.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com