Hírek

Itt vannak az új mutánsok, Bruce Willis, Pepe the Frog, táncos tinik és egy undi horror is – Előzetesek

Bruce Willis ezúttal sálban akciózik, filmet kap Pepe the Frog, itt a Netflix legújabb eredeti táncos alkotása, ismét láthatjuk az új mutánsokat és egy csavaros horror is érkezik egy bérgyilkosról. Előzetesek péntekre.

Ha lassacskán is ugyan, de kezd éledezni a filmipar: kinyitottak a mozik, újraindulnak a forgatások, illetve a piac is beindult, ahogy az elmúlt hetekben sorra érkeznek a stúdió igazolások, a casting hírek és az idén hátramadt fesztiválokról is többet tudunk már. Sőt, a budapesti művészmozik és vidéki mozik össze is fogtak, hogy ismét a sötétbe csábítsák a nézőket: július 17. és 19. között, azaz a mostani hétvégén rendezik meg a Vissza a moziba! fesztivált.

Nem csoda hát, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő filmek előzetesei is szép számmal érkeznek mostanság. Lesz itt minden: akciózó Bruce Willis, a Netflixen táncoló tinik, egy internetes meme saját filmje és egy ijesztőnek ígérkező műfaji alkotás is.

Hard Kill

Bruce Willis lassan már tényleg a kisujjából rázza ki az akciófilmeket, amelyekből évek óta többet is tartogat számunka egy-egy mozis szezonban. Persze igazságtalan lenne azzal vádolni, hogy semmi másra nem kapható, hiszen mostanság szerepelt a Két páfrány közöttben, az Árva Brooklynban, az Üvegben és A LEGO-kaland 2-ben is. Mindezek ellenére legújabb filmje, a Hard Kill az előzetes alapján az átlagos akciófilmnél marad, noha Willis egy milliárdos tech CEO-t alakít benne. Az akció nagy részét ráhagyja Jesse Metcalfe karakterére. A film augusztus végén kerül az amerikai mozikba, hozzánk nem biztos, hogy eljut.

Possesser

A horror máig egyik legnagyobb alakja, David Cronenberg ezúttal fiának adja át a staféta botot: Brendan Cronenberg pedig első ránézésre apja alkotásaihoz méltó filmet írt és rendezett. A történet egy ügynökről és az őt foglalkoztató szervezetről szól, akik egy implantátum segítségével rá tudnak venni teljesen idegen embereket, hogy gyilkoljanak. A főszerepekben Andrea Riseborough, Sean Bean, Jennifer Jason Leigh, Christopher Abbott és Tuppence Middleton. A horror még az idei Sundance-en debütált januárban, a Neon pedig az év második felére tervezi a szélesebb körű bemutatót.

Az új mutánsok

A Marvel egyik legfrissebb dobása egy csapat fiatal mutáns, akiket képességük miatt tartanak fogva egy titkos intézetben. Ötüknek össze kell fogniuk, ha ki akarnak szabadulni. A Csillagainkban a hiba rendezője, Josh Boone hozta tető alá a legújabb képregény-adaptációt, amely többek között felvonultatja Maisie Williamst, Anya Taylor-Joy-t és Charlie Heatont is. A film várhatóan augusztus 27-én kerül a hazai mozikba.

Work It

Újabb táncos tinifilm a láthatáron! A Netflix ezúttal Sabrina Carpenter főszereplésével célozza meg az ilyen filmekre fogékony közönséget. A kisebb csavar azonban az, hogy Carpenter karaktere nem nagy táncos, aki kiskora óta a Juilliardra vágyik. Ő csak egy lány, akinek álma bekerülni egy egyetemre, a felvételihez azonban meg kell tanulnia táncolni. Így esik, hogy összerak egy szedett-vetett csapatot, akikkel persze versenyeznek is majd a nagy fináléban. Laura Terruso munkája augusztus 7-én kerül a streaming oldalra.

Feels Good Man

Internetes meme-ből is lehet már filmet készíteni: dokumentumfilm készül Pepe the Frogról, a net szomorú békájáról. Az alkotás a meme megszületését és használatát járja majd körbe Arthur Jones rendezésében. A mű szintén a Sundance-en premierezett idén januárban, hamarosan pedig szélesebb körben is láthatják majd a nézők.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés