Hírek

Itthon a Disney közvetíti idén az Oscart

Magyarországon a Disney+ közvetíti élőben a 96. Oscar-gálát március 10-én.

Csakúgy, mint tavaly, most is a Disneyé lett a magyarországi Oscar-közvetítés joga. Március 10-én a stream a vörös szőnyeges közvetítéssel kezdődik 23:30-kor, a díjátadó pedig éjfélkor indul – írja a csatorna sajtóközleménye.

Az Emmy-díjas talkshow műsorvezető és producer, Jimmy Kimmel negyedik alkalommal tér vissza az élő show műsorvezetőjeként. A gála showrunnere és executive producere Raj Kapoor, Molly McNearney és Katy Mullan
pedig szintén executive producerek. A televíziós közvetítés rendezője Hamish Hamilton.

Magyar idő szerint kedden délután jelentette be a 2024-es Oscar-jelölteket Zazie Beetz és Jack Quaid színészek.

Nagy reménységünk, Buda Flóra Anna filmje, a 27 nem kapott jelölést a legjobb animációs rövidfilm kategóriájában, viszont Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák berendezője Oscar-jelölt lett a legjobb produkciós tervezés kategóriájában. A kategóriákat a díjszezon eddigi állomásaihoz hasonlóan az Oppenheimer (13), a Megfojtott virágok (10), a Szegény párák (11) és a Barbie (8) uralták − írtuk korábban.

A 96. Oscar-díj jelöltjeinek teljes listája itt található.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com