Hírek

Ízelítő érkezett Mijazaki utolsó filmjéből, A fiú és a kócsagból

Mijazaki Hajao, a Ghibli Stúdió legendás, 82 éves animátora ajándékként írta és rendezte az unokájának A fiú és a kócsag című művét. A filmet még idén bemutatják Amerikában.

A mesésnek ígérkező film teaserében a gyászával küszködő Mahitót, akinek az édesanyját megölték a második világháború alatt, egy titokzatos kócsag kísérti, hogy belépjen egy ajtón egy másik világba, ahol a halál véget ér, és az élet új kezdetet nyer. 

Mijazaki filmjei idehaza is nagy népszerűségnek örvendnek, hiszen szerethető karaktereivel, lenyűgöző világaival és gazdag történeteivel izgalmasan ötvözi a fantasztikumot és a valóságot. Legismertebb művei közé tartoznak az Oscar-díjjal jutalmazott Chihiro szellemországban, A vándorló palota vagy a Totoro – A varázserdő titka. Ez az első alkalom, hogy Japánon kívül is betekinthetünk az új műbe, mely feltehetően a mester utolsó nagyjátékfilmje lesz. A film a tokiói bemutatkozás után fesztiválkörútra indul Torontóba, New Yorkba, Londonba és San Sebastianba.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com