Hírek

Ízelítő Peter Jackson készülő Beatles dokumentumfilmjéhez

Peter Jackson bepillantást enged The Beatles: Get Back című dokumentumfilmjébe, ami a legendás együttes utolsó lemezének elkészülését mutatja be. 

A koronavírus miatt számtalan film premierje tolódott el, közéjük tartozik a The Beatles: Get Back dokumentumfilm is. Ha nem lett volna járvány, már be is mutathatták volna Peter Jackson legújabb alkotását, ami emiatt még mindig a vágószobában készül. Innen jelentkezik Jackson egy rövid ízelítővel, remélve, hogy ezzel “mosolyt csal az arcunkra ezekben a nehéz időkben.”

A dokumentumfilm az 1969-es Let It Be album stúdiófelvételének és a Beatles utolsó közös fellépésének állít emléket.

Még sosem látott archív anyagokat felhasználva kapunk betekintést a legendás brit zenekar utolsó korszakába – írja a Collider. Több, mint 56 órányi felvételről van szó, amit még Michael Lindsay-Hogg rendező vett fel saját, 1970-es dokumentumfilmjéhez. Ezeket a szalagokat restaurálta Peter Jackson, s bár az előzetesre még várni kell, most egy szuper montázst adott közre a rajongók örömére.

A videó kis ízelítőt ad a készülő filmhez, ami annak ellenére, hogy közvetlen a banda felbomlása előtt lett felvéve, kifejezetten örömtelinek tűnik. Az elterjedt mítoszok ellenére egy kifejezetten barátságos, energikus, bohóckodó Beatles-t láthatunk. Jackson szerint: „A film olyan élményt nyújt majd a rajongóknak, amiről régóta álmodoztak. Mintha egy időgép visszarepítene 1969-be, és beülhetnénk a stúdióba, hogy megnézzük, hogyan csinált együtt nagyszerű zenét ez a négy barát”. 

Nem ez az első alkalom, hogy az új-zélandi rendező régi felvételekből készít dokumentumfilmet. A 2018-as Akik már nem öregszenek meg az első világháborút eleveníti meg modern technológiával. Jackson ugyanezt a technikát alkalmazta a Beatles dokumentumfilm készítésekor is, szóval a lenyűgöző látvány garantált.

A The Beatles: Get Back előreláthatólag 2021. augusztus 27-én kerül mozikba.

Takács Janka

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés