Hírek

Izgalmas előzetest kapott Lin-Manuel Miranda musicale, a Tick, Tick… Boom!

A film Jonathan Larson önéletrajzi musicalét dolgozza fel, amelyben egy végtelenül tehetséges, ám magánéleti problémákkal küzdő és válaszút elé kerülő fiatal zeneszerző életét mutatja be. A szorongásait leküzdeni vágyó született zseni bőrébe Andrew Garfield bújik. A Tick, Tick… Boom! a Netflixre érkezik majd; ez lesz Lin-Manuel Miranda rendezői debütálása.


Hirdetés

Az adaptációt Lin-Manuel Miranda rendezi, ami igencsak kézenfekvő választás: a Broadway világában elismert és ünnepelt zeneszerző, színész, dalszövegíró és színdarabíró a 2015-ös, hatalmas sikerű musical, a Hamilton írója, emellett pedig Tony -, Grammy -és Emmy-díjas. Lin-Manuel Miranda került tehát a rendezői székbe, ezzel egy olyan terepre, amelyben eddig még nem próbálta ki magát.

Az első hivatalos előzetes meglepően idegőrlőre és feszültséggel telire sikeredett, és semmi kétséget nem hagy afelől, hogy

a dalbetétek mellett központi szerep jut majd a szinte thrillerre hajazó elemeknek,

miközben Jont (Andrew Garfield) követjük. Jon színházi zeneszerzőként dolgozik, és arról ábrándozik, hogy megírja a következő, átütő sikerű amerikai musicalt. Éppen betöltötte a harmincat, amikor egy olyan előadás bemutatójára készül, amely fel is lendítheti karrierjét annyira, hogy álmát valóra válthassa, ám az előtte lévő napokban olyan magánéleti és szakmai válaszút elé kerül, ami miatt rettentő nyomás helyezedik rá.

Egyrészt barátnője, Susan részéről, aki máshol képzeli el közös életüket, mindeközben legjobb barátja otthagyja a művészvilágot egy pénzügyileg biztosabb munkáért, ami szintén megingatja Jont. Az előzetes érzékletesen és izgalmasan adja át a férfi belső vívódásait és versenyfutását az idővel, amit  a választás nehézsége vált ki belőle a szerelem, barátság és a New York-i művészlét között.

A film Jonathan Larson önéletrajzi musicaléből készült, akit a legtöbben Rent című Broadway musicaléről ismerhetnek. Andrew Garfield mellett szerepel a filmben Alexandra Shipp, Robin de Jesús, Joshua Henry, MJ Rodriguez, Bradley Whitford, Tariq Trotter, Judith Light és Vanessa Hudgens. A forgatókönyvíró Steven Levenson, a producer Brian Grazer és Ron Howard, Julie Oh és Lin-Manuel Miranda. A Tick, Tick… Boom! Bemutatója idén ősszel lesz a Netflixen.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.