Hírek

A demens Samuel L. Jacksonért izgulhatunk egy érkező minisorozatban

Újabb ígéretes Apple TV produkció a láthatáron: Samuel L. Jackson főszereplésével érkezik a The Last Days of Ptolemy Grey című minisorozat, amelyben a színész egy demens bácsit alakít – írja a Variety.

Noha eleinte döcögősen indult az Apple streaming szolgáltatása, már ami a legelső sorozatok sikerét illeti, nem kellett sok idő hozzá, hogy igazán minőségi alkotások is szülessenek az Apple TV égisze alatt. Az egyre növekvő film és sorozattáruk pedig most egy Samuel L. Jackson vezette minisorozattal bővül.

A The Last Days of Ptolemy Grey egy demens öregemberként ülteti majd elénk a színészt, akinek karaktere egy rövid időre képes visszaemlékezni mindenre, ami a múltjában történt.

A különösen nagy ajándékot pedig ki is használja az egyébként borzasztóan magányos és mindenki által elfeledett férfi: nyomozni kezd, hogyan is halt meg az unokaöccse. A Walter Mosley regénye alapján készülő alkotás 6 részes lesz, a színész pedig az íróval egyetemben executive producerként is kiveszi majd a részét a projektből. Rendezőről és további szereplőkről nincsenek még hírek.

A minisorozat egyelőre premierdátum nélkül fut, de hosszát tekintve remélhetőleg esetleg már jövő év második felébe elénk kerülhet. De addig sem maradunk Samuel L. Jackson alakítások nélkül.

Az Oscar-jelölt színész, aki gyorsan közelít 200. szerepéhez továbbra sem pihen: Jacksonnak épp másik hét produkciója áll valamilyen stádiumában a munkálatoknak.

Két sorozatban is visszabújik a Marveles Nick Fury bőrébe, Michael Keaton mellett egy csavaros thrillerben szerepel, míg egy jövőre érkező animációhoz, a Blazing Samuraihoz a hangját adja majd.

De szintén jövőre kerülhet moziba a The Hitman’s Wife’s Bodyguard, azaz a Ryan Reynoldsos akciófilmjük folytatása, illetve ugyancsak a színész-duóval jön egy elborultnak ígérkező animációs sorozat, amelyben a színészek rajzolt másait követhetjük nyomon, ahogy megküzdenek az öregedéssel és egymással. Az alkotás címe nem kevésbé frappánsan Futha Mucka lesz.

Ezúttal animációs formában megy Samuel L. Jackson agyára Ryan Reynolds

És még mindig nincs vége 2021-nek! Samuel L. Jackson ugyanis a legújabb Fűrész filmben is szerepelni fog, amely a stáblista és az előzetes információk alapján teljesen elszakad a horror franchise korábbi folytatásdömpingjétől. A teljes címen Spirál: Fűrész hagyatéka inkább a Hetedik irányába indul majd el.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya