Hírek

Izgalmas TV spot érkezett az Új Mutánsokhoz

A film korábban bemutatott előzetesének kissé nyomasztó és sötét jellegét oldja a fordulatos és látványos teaser.

Az X-Men spin-off filmjéről először 2015-ben hallhattunk, a gyártás és a forgalmazás körüli problémák miatt azonban a premier dátumát közel három éve tologatják a készítők (az első előzetest 2017-ben hozták nyilvánosságra). Tovább bonyolította a helyzetet, hogy a Disney felvásárolta a film forgalmazóját a 20th Century Fox-ot, majd arról kezdtek terjengeni a hírek, hogy az anyacégnek nem tetszik a végső változat és a film néhány jelenetének újra forgatását indítványozzák. Ezt a pletykát a film készítői néhány nappal ezelőtt, a szereplők életkorára hivatkozva megcáfolták – olvashatjuk a Collideren.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a filmet április elején végre bemutatják, amit a film legújabb TV spotja csak tovább erősít.

A legújabb Marvel film egy világtól elzárt kórházban játszódik, ahol megfigyelés alatt tartják a címszereplő tinédzserkorú mutánsokat. Az intézményben azonban egymást követik a megmagyarázhatatlan jelenségek, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a főhősöket valamiért fogva tartják a kórházban. A mutánsokat olyan színészek alakítják, mint a Trónok Harcából ismert Maisie Williams vagy a most debütáló Emma című Jane Austin adaptáció főszereplője, Anya Taylor-Joy.

2020 egyik legjobban várt filmjének teasere, rövidsége ellenére több részletet is megmutat és középpontba helyez korábban nem látott látványelemeket. Megmutatja az egyik szereplő, Magik kardját, egy démoni medvét, valamint az egyik mutánsnak, Ágyugolyónak is a szuperképességét.

Alighogy kiderült, a novemberben bemutatásra kerülő The eternals (Örökkévalók) című Marvel filmben felbukkan majd a képregényfilmek történetének első nyíltan meleg szuperhőse, az Új mutánsok rendezője Josh Boone nyilvánosságra hozta, hogy filmje nyíltan tartalmaz LMBTQ szálat – írja az Indiewire. Az öt főszereplő mutáns között található az a két lány, akik egymásba szeretnek.

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.