Hírek

Ízig-vérig hollywoodi járvány-katasztrófafilm a koronavírusról – Songbird előzetes

Songbird

Úgy tűnik, Michael Bay volt a leggyorsabb: ő készíttette el az első hollywoodiasra felturbózott filmet a járványról.  

A Songbird először arról vált híressé, hogy ez volt szinte az első film, amit elkezdtek forgatni Hollywoodban a karantén után. Az előzetes után nehéz nem a sóvárgó pénzszerzés motivációját látni e mögött, bár arra valószínűleg kevesen számítottak, hogy a vírusválság ilyen sokáig elhúzódik majd.

A film története a közeljövőben játszódik egy olyan világban, ahol a járvány a legrosszabb irányba fordult. A vírus mutálódott, és a COVID-23 már sokkal kegyetlenebb, mint a 19-es volt. Az Egyesült Államokból rendőrállam lett, egész karantén táborok jöttek létre, az emberek már lényegében teljes bezártságban élnek 213 hete.

A Songbird főhősei egy szerelmespár, akik távkapcsolatban élik életüket. A fiú, Nico (KJ Apa) immunis, Sarának (Sofia Carson) viszont bezárkózva kell élnie. A lány házában viszont felüti a fejét a vírus, úgyhogy a fiúnak el kell indulnia a város másik végébe megmenteni a lányt.

A fiatalokon kívül olyan neveket húztak be a projektre, mint Demi Moore, Bradley Whitford, Alexandra Daddario és Peter Stromare.

Az előzetesből nem derül ki, pontosan mi a szerepük, de valószínűleg a fiú útját segítik/akadályozzák szerelme megmentésének történetében. Az viszont biztos, hogy a trailer remekül pozicionálja a filmet: a Hang nélkült és A megtisztulás éjszakáját említik benne, és tényleg az említettekhez hasonló, katasztrófafilmes-disztópikus hangulatot áraszt a mozi. Más kérdés, hogy ugyanezt kicsiben és kevésbé átdramatizáltan konkrétan megéljük a mindennapokban – nehéz eldönteni, hogy ebből épp menekülni vágy az ember vagy elgondolkodni azon, mennyivel rosszabb is lehetne.

Mindenesetre az előzetes alapján ezt mindenki eldöntheti maga. A bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com