Hírek

Ízig-vérig londoni thrillersorozat érkezik

Az Apple TV+ folyamatosan bővülő kínálatához hozzácsaptak egy készülőfélben lévő, nyolc epizódos szériát. A Criminal Record egy Londonban játszódó thriller lesz, főszerepben a Tizenkettedik Dokival, azaz az Oscar-díjas Peter Capaldival és Cush Jumbo-val.

A Criminal Record erőteljes, karakterközpontú thriller napjaink Londonjának szívébe helyezve. Egy névtelen telefonhívás a két tehetséges nyomozót von be egy régi gyilkossági ügy miatti összetűzésbe. June Lenker (Cush Jumbo – Diane védelmében, A férjem védelmében, The Beast Must Die) karrierjének kezdeti szakaszában van, míg Daniel Hegarty (Capaldi – Doctor Who, David Copperfield rendkívüli élete, The Thick of It) főfelügyelő egy elismert, több évtizedes tapasztalattal és jó kapcsolatokkal rendelkező nyomozó. A Criminal Record

olyan témákkal foglalkozik, mint például faji kérdések, intézményi hibák, vagy hogy hogyan lehetséges a közös hang megtalálása a polarizált Nagy-Britanniában.

A BAFTA-ra jelölt Paul Rutman (az Anne Cleeves-regényből adaptált Vera és az Indian Summers alkotója) sorozatát jelenleg Londonban forgatják, az Apple TV+ számára a Tod Productions és az STV Studi gyártja – írja az appleinsider.com. Rutman producere is a szériának, olyan nevek mellett, mint a BAFTA Scotland-díjnyertes Elaine Collins (Shetland, Vera), valamint a két főszereplő, Cush Jumbo és Peter Capaldi. A sorozatot Jim Loach (Save Me Too, Oranges and Sunshine) rendezi.

A Criminal Record-dal az Apple TV+ saját thrillereinek egyre bővülő sorozatfelhozatalát gyarapítja tovább. A legelismertebbek közé tartozik például az Utolsó befutók (Slow Horses) és a Különválás (Severance), melyeknek második évada már folyamatban. Remélhetőleg a Criminal Record is felkerül az Apple TV+ jól sikerült bűnügyi sorozatainak listájára.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!