Hírek

Izzik a levegő Brad Pitt és Marion Cotillard között – Allied előzetes

alliedMegérkezett az első teaser trailer Robert Zemeckis második világháborús romantikus drámájához.

Az Allied című filmben a hírszerző Max Vatan (Brad Pitt) a francia ellenálló Marianne Beausejour (Marion Cotillard) oldalán kémkedik a németek ellen. A közös munkából szerelem és házasság lesz, míg fel nem ébred a gyanú, hogy az asszony talán az ellenség ügynöke.

A filmet Robert Zemeckis rendezi, akinek a Vissza a jövőbe-filmek mellett a Forrest Gumpot vagy a Számkivetettet is köszönhetjük. Az egyperces teaser alapján lesz itt romantika, lövöldözés és robbantgatás is, a háború nyomására megingó bizalomból viszont még nem sokat láttunk. Az Allied mindenesetre igényes és nagyszabású filmnek tűnik – csak december 1-jéig kell várnunk, amíg megérkezik a magyar mozikba.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya