Hírek

Bűnszövetkezet, Stephen King és képregényhősök: J.J. Abrams három sorozattal indul az HBO Maxon

Az HBO Max tervezett sorozatai közül rögtön háromhoz is nevét adja J.J. Abrams: a Duster és az Overlook mellett a DC képregények karaktereit felvonultató sorozat lesz a fő attrakció.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A WarrnerMedia hamarosan útjára induló streaming szolgáltatójáról, az HBO Maxról eddig is tudhattuk, hogy nagy dobásokkal kell előállnia, ha sikeres szereplője akar lenni a streamingháborúnak. Dennis Villeneuve, Kaley Couco és Reese Witherspoon után most újabb nagy név állt be a sorba, hátrom sorozatnak ugyanis J.J. Abrams és felesége, Katie McGrath lesznek az executive producerei.

A Duster esetében a sorozatrajongó Abrams a társ-forgatókönyvíró szerepét is magára ölti az ötletgazda LaToya Morgan (The Walking Dead, Vásott szülők) mellett. A hetvenes évek Amerikájának délnyugati részén játszódó történet egy bűnszövetkezet sofőrjének egyre vadabbá és veszélyesebbé váló életét követi nyomon. A három sorozatból ez lesz az egyetlen, ami eredeti alapanyagként indul útjára.

Az Overlook ugyanis már Stephen King regényéből, a Ragyogásból emeli át a karaktereket. A horrorregények és -filmek talán leghírhedtebb szállodájának eddig elmondatlanul maradt történeteit bemutató 10 részesre tervezett szérián újból együtt fog dolgozni a Bad Robot, a Warner Bros. TV és King, akiknek a Hulu antológiáját, a Castle Rock-ot is köszönhettük. Akár csak akkor, most is Dustin Thomason és Scott Brown írja majd a forgatókönyvet, de állítólag egy mini „írószobával” is előállnak, hogy lökést adjanak a leállások miatt bajba került szakmának.

A harmadik sorozat ugyan még nem kapott címet, feltehetően mégis ez lesz a legnagyobb dobás az HBO Max és Abrams részéről.

 

Ebben ugyanis a DC képregényeiből ismert karaktereket, nevezetesen a Sötét Igazság Ligájának (Justice League Dark, JLD) tagjait láthatjuk viszont. A JLD képregények 2011-től bővítik a DC-univerzumot, és úgy tűnik, most végre az élőszereplős adaptációt is kiérdemelték maguknak, eddig ugyanis csak Mocsárlény (Swamp Thing) kapott egy rövid drámasorozatot, szintén a Warner jóvoltából. Pedig egy időben még Guillermo Del Toro is komoly szándékokat mutatott egy JLD-filmmel kapcsolatban.

A sorozatok készítésének ütemtervéről egyelőre nem érkeztek hírek, igaz, egyelőre még az HBO Max indulásának pontos dátumát sem ismerjük, csupán annyit lehet tudni, hogy valamikor május során várható. A Hollywoodreporter cikke szerint azonban mind a három sorozat esetében lehet számítani a nemzetközi bemutatásra.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés