Hírek

Bűnszövetkezet, Stephen King és képregényhősök: J.J. Abrams három sorozattal indul az HBO Maxon

Az HBO Max tervezett sorozatai közül rögtön háromhoz is nevét adja J.J. Abrams: a Duster és az Overlook mellett a DC képregények karaktereit felvonultató sorozat lesz a fő attrakció.

A WarrnerMedia hamarosan útjára induló streaming szolgáltatójáról, az HBO Maxról eddig is tudhattuk, hogy nagy dobásokkal kell előállnia, ha sikeres szereplője akar lenni a streamingháborúnak. Dennis Villeneuve, Kaley Couco és Reese Witherspoon után most újabb nagy név állt be a sorba, hátrom sorozatnak ugyanis J.J. Abrams és felesége, Katie McGrath lesznek az executive producerei.

A Duster esetében a sorozatrajongó Abrams a társ-forgatókönyvíró szerepét is magára ölti az ötletgazda LaToya Morgan (The Walking Dead, Vásott szülők) mellett. A hetvenes évek Amerikájának délnyugati részén játszódó történet egy bűnszövetkezet sofőrjének egyre vadabbá és veszélyesebbé váló életét követi nyomon. A három sorozatból ez lesz az egyetlen, ami eredeti alapanyagként indul útjára.

Az Overlook ugyanis már Stephen King regényéből, a Ragyogásból emeli át a karaktereket. A horrorregények és -filmek talán leghírhedtebb szállodájának eddig elmondatlanul maradt történeteit bemutató 10 részesre tervezett szérián újból együtt fog dolgozni a Bad Robot, a Warner Bros. TV és King, akiknek a Hulu antológiáját, a Castle Rock-ot is köszönhettük. Akár csak akkor, most is Dustin Thomason és Scott Brown írja majd a forgatókönyvet, de állítólag egy mini „írószobával” is előállnak, hogy lökést adjanak a leállások miatt bajba került szakmának.

A harmadik sorozat ugyan még nem kapott címet, feltehetően mégis ez lesz a legnagyobb dobás az HBO Max és Abrams részéről.

 

Ebben ugyanis a DC képregényeiből ismert karaktereket, nevezetesen a Sötét Igazság Ligájának (Justice League Dark, JLD) tagjait láthatjuk viszont. A JLD képregények 2011-től bővítik a DC-univerzumot, és úgy tűnik, most végre az élőszereplős adaptációt is kiérdemelték maguknak, eddig ugyanis csak Mocsárlény (Swamp Thing) kapott egy rövid drámasorozatot, szintén a Warner jóvoltából. Pedig egy időben még Guillermo Del Toro is komoly szándékokat mutatott egy JLD-filmmel kapcsolatban.

A sorozatok készítésének ütemtervéről egyelőre nem érkeztek hírek, igaz, egyelőre még az HBO Max indulásának pontos dátumát sem ismerjük, csupán annyit lehet tudni, hogy valamikor május során várható. A Hollywoodreporter cikke szerint azonban mind a három sorozat esetében lehet számítani a nemzetközi bemutatásra.

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya