Nincs kategorizálva

J.J. Abrams rendezi a Star Wars VII. részét!

Befejeződhetnek végre a találgatások, a Comingsoon.net-től megtudtuk ugyanis, hogy J.J. Abrams (Mission Impossible – Fantom Protokoll, Super 8, Sötétségben – Star Trek) fogja rendezni a Star Wars új részét a Walt Disney és a Lucasfilm zászlaja alatt.

Abrams még november kommentálta a felröppent pletykákat, amiből inkább úgy tűnt, hogy nem sok esélyt látott arra, hogy ő fogja átvenni a rendezői stafétát: „Nézd, a Star Wars az egyik kedvenc filmem. Habár furcsa mód azt érzem, hogy bárki is legyen az a szerencsés, aki rendezheti a filmet, annak hatalmas terhet fog jelenteni a sorozat ikonikussága. Sose voltam például nagy Star Trek-fan, ezért nem éreztem azt, hogy végzetes szentségtörés lenne dolgozni rajta. Mindenkinél jobban várom a Star Wars új epizódját, de azt hiszem, fizető vendégként fogom majd megnézni a moziban.”

Az is kiderült, hogy valószínűleg a Lucasfilmnél dolgozó producer-istennő, Kathleen Kennedy (a listát a végtelenségig lehetne sorolni, de többek közt a Lincoln, a Schindler listája és az E.T. producere is volt) csábította végül Abramst a rendezői székbe. A VII. epizód 2015-re várható a mozikba, a forgatókönyvet pedig Michael Arndt (A család kicsi kincse, Toy Story 3.) írja. A Disney és a Lucasfilm végezetül azt is elárulta, hogy egy új trilógiát terveznek, a filmekkel pedig évről évre rukkolnának elő.

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com