Hírek

J. K. Rowling bestsellerein alapuló krimisorozat indul az HBO GO-n

A C. B. Strike egy háborús veteránból lett magándetektívről szól, aki a rendőrséget segíti a megoldhatatlan bűnügyek felgöngyölítésében.

J. K. Rowlingot sokan csak a Harry Potter-könyvek szülőanyjának tekintik, pedig írói álnéven (Robert Galbraith) több krimit is írt. Ezen kötetek alapján a BBC készített egy 7 részes sorozatot C. B. Strike címmel, amely június 1-én debütál az HBO GO-n (teljes évad) és június 2-án a Cinemax műsorán (heti rendszerességgel). A sorozat eredeti nyelven, magyar felirattal, illetve magyar szinkronnal is elérhető lesz.

C. B. Strike egy háborús veteránból lett magándetektív, aki egy kis irodában működik a londoni Denmark Streeten. Bár mind testileg, mind lelkileg sérült, az az egyedi tapasztalat és háttér, amellyel katonai nyomozóként rendelkezik,

kulcsfontosságú azoknak az összetett bűntényeknek a megoldásában, amelyekbe a rendőrség bicskája beletörik.

A BBC One-nal együttműködésben készült sorozatban Tom Burke (Csak Isten bocsáthat meg) alakítja Cormoran Strike magánnyomozót, míg Holliday Grainger (Borgiák) Robin Ellacott szerepében látható, aki Strike új asszisztense és tanítványa. A C. B. Strike forgatása Londonban és környékén zajlott.

A C. B. Strike első három – egyenként egyórás – része a regénytrilógia Kakukkszó című első kötetén alapul, ezt követi A selyemhernyó és a Gonosz pálya című kötetek adaptációja két-két egyórás epizódban. A 3 kötet már megjelent a Gabo Kiadó gondozásában, júniusban újra elérhetőek lesznek a könyvek, ezúttal sorozatos borítóval.

Kritikánk a sorozatról hamarosan érkezik!

HBO Pressroom

HBO Pressroom

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..