Hírek

Jabbáról készített volna Star Wars-filmet Guillermo Del Toro

A Jabba-filmből végül nem lett semmi, ahogyan a Tűzgyűrű: Lázadást sem Del Toro rendezhette meg – megszületett viszont helyettük A víz érintése.

Guillermo Del Toro a Collider interjújában idézte fel azt az időszakot, amikor úgy tűnt, hogy Star Wars-filmet készíthet. Az interjút a Deadline szemlézte.

„Megírtuk Jabba, a hutt felemelkedését és bukását, úgyhogy nagyon boldog voltam” – mondta Del Toro. „Rengeteget dolgoztunk, de mindez nem az én tulajdonom és nem is az én pénzem, így a munkánk egyike volt annak a 30 forgatókönyvnek, ami ment a levesbe. Néha szomorú vagyok emiatt, néha nem. A csapatomnak azt szoktam mondani, hogy jó gyakorlás volt, srácok. Nagyszerű világot terveztünk. Nagyszerű dolgokat terveztünk. Tanultunk belőle.”

A rendező úgy folytatta, „Nem szabad hálátlannak lenni az életben. Bármit is küld az élet, valamit tanulni lehet belőle. Szóval én bízom az univerzumban. Amikor valami nem jön össze, akkor megpróbálom kitalálni az okát. Beszélgetek róla magammal. Minél többet úszol árral szemben, annál kevésbé fogod felismerni, hova tartasz.”

Del Toro végül nem készítette el a Star Wars-gonoszról szóló filmet, helyette megszületett A víz érintése. Ugyanebben az interjúban az Oscar-díjas rendező arról is beszélt, miért nem rendezte meg a Tűzgyűrű folytatását.

„Készültünk rá: más lett volna, mint az első, de sok olyasminek a folytatása, amit ott próbáltam megcsinálni. Aztán az történt, hogy délután ötig kellett volna kifizetni a stúdiók bérleti díját Torontóban, különben hónapokra elveszítettük volna őket” – mondta Del Toro. Ez végül nem sikerült, a stúdiók elúsztak. A gyártó stúdió azt javasolta, hogy Kínában is leforgathatják a filmet, de ezt a rendező már nem tudta vállalni, mert ütközött volna A víz érintése forgatásával.

A Tűzgyűrű: Lázadás 2018-ban került a mozikba Steven S. DeKnight rendezésében, Del Toro producerként működött közre.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!