Hírek

Megtalálták Károly herceget a készülő Diana filmhez

Kristen Stewart főszereplésével készül a Spencer, ami Károly és Diana válásáról szól. A film már forog, de most megtalálták a walesi herceget játszó férfi színészt is.

Jack Farthing brit színész fogja játszani Károly walesi herceget Pablo Larraín Spencer című filmjében. A 35 éves színész leginkább televíziós szerepeiről híres. Ilyen a két évadot megélt Blandings és a BBC One drámája, a Poldark. De ott van a színész a Netflix időcsavaros filmjének stáblistáján, ez a Kishúgom esküvői (Love Wedding Repeat).

A Spencer eddig Németországban forgott, most azonban áttették székhelyüket az Egyesült Királyságba, ahol az utolsó jeleneteket veszik fel. A tervek szerint a filmet még idén mozikba küldik. De miről szól a film? A szinopszis szerint:

„1991 december: a walesi herceg és hercegné házassága már régen kihűlt. Noha pletykák keringenek különböző viszonyokról és a válásról, a karácsonyi ünnepek rend szerint zajlanak a Sandringham House-ban. Étel, ital, vadászat – Diana tudja a játékszabályokat. Az idei év azonban egy kicsit más lesz.”

A film további szereplői Timothy Spall, Sally Hawkins és Sean Harris. Az operatőr a Portré a lángoló fiatal lányrólt is fényképező Claire Mathon, jelmeztervezője Jacqueline Durran, aki a legutóbbi Oscar-díjat is elnyerte a Kisasszonyok munkájáért. A zeneszerző a Vérző olajon és a Sosem voltál itten dolgozó Jonny Greenwood, akit a Fantomszál után Oscar-díjra jelöltek. A rendező sok filmje közül rendezett már híres női közszereplőről: ez volt a Jackie.

A történetet egyébként szereti a díjszezon, Károly és Diana közkedvelt a díjakat ítélők körében. Emma Corrin és Josh O’Connor A korona című sorozat legújabb évadában játssza el a hercegi párt, alakításuk pedig Golden Globe-díjat ért, de elnyerte a Critics’ Choice Movie Awards idei kiadását is. A színészek jelölve vannak a Screen Actors Guild áprilisi díjátadójára, és valószínűleg ott lesznek a nyári Emmy-jelöltek között is.

(via Indiewire)

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu