Hírek

Jackie Channal készül az eddigi legdrágább kínai nyelvű történelmi akciófilm

Jackie Chan

Jackie ChanAz eddigi legdrágább, 65 millió dolláros költségvetésű kínai nyelvű történelmi akciófilm készül Jackie Chan közreműködésével. A Dragon Blade című produkcióban John Cusack és Adrien Brody római katonákat alakít majd – a The Hollywood Reporter.

A felvételek számos helyszínen folynak: a stáb hamarosan a történelmi Tunhuang városban forgat, de mennek a Góbi-sivatagba is – mondta el Chan a most zajló sanghaji filmfesztiválon.

A Daniel Lee rendezésében születő Dragon Blade egy elveszett római légió történetét eleveníti fel, amely Kr.e. 48-ban vonult be a Kínai Birodalomba. Cusack Lucius római tábornokot játssza, aki a Han-dinasztia területére vezette ezer katonáját, Brody pedig Tiberiust alakítja, aki százezer fős sereg élén indult Lucius nyomába. Chant a nyugati területek parancsnokaként láthatják a nézők, ő Luciusszal szövetkezve védelmezi a kínai határt.

Kína a filmvilág jövője. Nagy megtiszteltetés együtt dolgozni olyan filmes tehetségekkel, mint Jackie Chan, Daniel Lee vagy a színésznő Susanna Tsang. Jackie Chan filmjein nőttem fel, tisztelem a tehetségét, energiáját és szellemét. Nagyszerű kaland lesz számomra ez a film – jelentette ki Cusack.

A Dragon Blade az első film, amely az újonnan alakult pekingi állami filmes és televíziós alaptól (Beijng Cultural Assets Chinese Film & Television Fund) kapott támogatást. A produkció megvalósítását a Sparkle Roll Media Corporation, a Huayi Brothers Media, a Shanghai Film Group, a Home Media & Entertainment Fund és a Tencent Video is támogatja.

A Dragon Blade című filmet Kínában és a nemzetközi piacon is háromdimenziós IMAX-technológiával forgalmazzák, a premierre a kínai holdújévkor, 2015. február 19-én kerül sor.

Végh Márton

Gondolatban voltam már tanár, író, fényképész, operatőr és vágó. Jelenleg a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójaként az újságírás foglalkoztat leginkább. Ezen a területen úgy érzem kibontakoztathatom írói ambícióimat, ráadásul mindezt összeköthetem filmek iránti rajongásommal, ami egész életemet végigkísérte:

Gyermekként lenyűgözött nagypapám videótékája. Általános iskolásként a kamera előtt, középiskolásként a kamera mögött tevékenykedtem. 2005-ben egy filmes pályázat fődíjaként egy hetes hollywoodi vakáción vehettem részt, majd jegyeket kezeltem a helyi multiplexben. Egyetemi záródolgozatomat a magyar horrorfilmek utáni kutatásnak szenteltem, jelenleg pedig a Filmtekercs gyakornoki programjának köszönhetem, hogy kapcsolatom a filmekkel tovább mélyíthetem.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com