Hírek

Jacob Elordi játssza Frankenstein szörnyét Guillermo del Toro új filmjében

Guillermo del Toro rendező közelgő adaptációjában Jacob Elordi fogja alakítani a szörnyeteget, Frankenstein művét.

Jacob Elrodi szörnnyé válik, azonban a lehető legjobb körülmények között, Guillermo del Toro felügyelete alatt történik ez vele: ő lesz a főszereplője (noha nem címszereplője) a klasszikus Frankenstein regény adaptációjaként készülő új filmnek – írja a Variety.

A szerepet Andrew Garfieldtől veszi át: a Pókember sztárja a színészsztrájkkal kapcsolatos időbeosztási konfliktusok miatt távozott a projektből.

Elordi illusztris csapathoz csatlakozik: a filmben már szerepel Oscar Isaac, aki a címszereplő Victor Frankenstein doktort alakítja, valamint Mia Goth és Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley és Christian Convery.

Maga Del Toro egyszerre látja el a rendezői, írói és produceri feladatokat. A film (természetesen) Mary Shelley regényén alapul; a zseniális, de önző tudósról, Victor Frankensteinről szól, aki egy szörnyű kísérlet során életre kelt egy teremtményt.

A történetet már többször is feldolgozták a filmvászonra, a legjelentősebbnek általában az 1931-es verziót tartják James Whale rendezésében és Boris Karloff főszereplésével.

A Frankenstein révén folytatódik a Netflix és del Toro együttműködése, amely eddig többek között az Oscar-díjas Pinokkiót, a Cabinet of Curiosities című antológiasorozatot és a Trollhunters c. animációs filmeket foglalja magába.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com