Hírek

Jamie Foxx játssza Mike Tysont Scorsese életrajzi filmjében

Több életrajzi ihletésű alkotást követően újabb film készül Mike Tyson bokszolóról. A Collider alapján az egyelőre cím nélkül futó művet Martin Scorsese rendezi, és Jamie Foxx alakítja a legendás sportolót.

A projekt olyan Tysonról és Tysonnal készült filmeket követ, mint egy dokumentumfilm, egy HBO életrajzi alkotás (mindkét mű Tyson címen fut) és Spike Lee 2013-as egyszemélyes filmje, a Mike Tyson: Undisputed Truth. A bokszolót övező figyelem természetesen érthető. A mára megannyi filmben és sorozatban szereplő vagy csak egy-egy cameo erejéig felbukkanó Tyson gyakorlatilag brandet épített saját magából. Élete pedig szintén kalandos és különleges annyira, hogy feldolgozásért kiáltson.

A fiatalon a csúcsra jutó bokszolónak nehéz gyerekkora volt: családi problémák, korán lelépő apa, gyakorlatilag az utcán élés és számtalan apróbb bűncselekmény elkövetése. Tehetsége azonban már a korai években is feltűnő volt, egy jó edzővel pedig hamar a legjobbak között találta magát. Sikert sikerre halmozott, azonban a ’90-es évek elején 6 év börtönbüntetésre ítélték egy szépségverseny díjazottjának megerőszakolása miatt. Jó magaviseletet követően 3 év után szabadult – karrierjét pedig gyakorlatilag töretlenül folytatta egészen 2005-ig, amikor is visszavonult a profi ökölvívástól.

Az alapanyag tehát megvan egy érdekes életrajzi alkotáshoz, ha pedig hozzáadjuk a projekthez a forgatókönyvíró Terence Wintert (Bakelit, Gengszterkorzó) Scorsesét és Foxxot, aki már Ray Charlesként is maradandó alakítást nyújtott, minden okunk megvan rá, hogy várjuk a filmet. Cím tehát egyelőre nincsen, ahogy azt se tudni, mikorra is készül el az alkotás, de már az is valami, hogy egyáltalán lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!