Hírek

Jaj lesz nekünk: itt a Miciverzum

A filmtörténet e pontján, úgy tűnik, készen áll az idő a Winnie the Pooh: Blood and Honey alkotóinak mikroköltségvetésű horroruniverzumára Micimackóval, Bambival, Csingilinggel, és Pinokkióval, Pán Péterrel, Tigrissel, Csipkerózsikával, az Őrült Kalapossal és a teljes őrülettel.

Mint emlékezetes, egy mindössze ötvenezer dollárnyi költségvetésű film, a Winnie the Pooh: Blood and Honey ötmillió dollárt (azaz kábé tízezer százalék hasznot) keresett a mozikban azzal, hogy fogott egy épp közkinccsé vált karaktert, Micimackót, akinek lejárt a szellemi védjegye, és belerakta egy horrorba főszereplőként. Nos, a készítők kevéssé dicséretes ambíciója nem áll meg itt: bejelentették a Miciverzumot (eredetiben Poohniverse): a közkincsként hozzáférhető mesekarakterek mikroköltségvetésű horrorfilm-univerzumát.

A Poohniverse: Monsters Assemble (azaz Miciverzum: Szörnyek, gyülekező!) c. filmben Micimackó és számos más szeretett gyerekfigura téved borzalmas utakra − írja a Variety exkluzív híre. A. A. Milne kedves mackója olyn figurák gyilkos változataival áll össze, mint Bambi, Csingiling, Pinokkió, Pán Péter, Tigris, Malacka, az Őrült Kalapos az Alíz csodaországban c. meséből, no és Csipkerózsika; a film 2025-ben jelenik meg.

Horrorrajongóként nagyon szeretnénk egy olyan Bosszúállók filmet, amiben csak gonosztevők szerepelnek” − magyarázta Scott Chambers színész-producer, a Jagged Edge stúdió feje. − „Ott lenne Freddy Krueger, Jason, a Halloween, a Sikoly, mindezek. Nyilvánvalóan ez sosem fog megtörténni, de a magunk kis módján meg tudjuk valósítani, és ez a film így született meg”.

A Poohniverse filmben felbukkanó karakterek közül sokan önálló filmet is kapnak, még mielőtt a crossover-alkotás megjelenne. A filmek: Bambi: The Reckoning (kb. Bambi visszavág); Peter Pan’s Neverland Nightmare (kb. Pán Péter Rémálom-országa); és Pinocchio Unstrung (kb. Pinokkió elszabadul); és persze a Winnie the Pooh: Blood and Honey 2., amely március 26-án kerül az Egyesült Államokban a mozikba.

A Poohniverse film cselekménye szerint a szörnyek összefognak, hogy az előző filmek túlélői ellen harcoljanak, ám a csapat korántsem egységes, így bőven lehet majd számítani vérontásra a gyerekfilm-szereplők között is.

Természetesen mindannyian bizakodunk benne, hogy ez a shared-universe produkció úgy legyőzi a Marvelt a mozipénztáraknál, hogy azzal összeomlik az egész koncepció és a stúdiók mélyen magukba néznek.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com