Hírek

Jaj, tervezőm! – Megérkezett Az alkotó végső előzetese

the creator/az alkotó

Egzisztenciális kérdésekkel aranyoskodó robotkisfiúval és monumentális-disztópikus látványvilágával jelezte Az alkotó, hogy kisvártatva ideér.

A Gareth Edwards rendezte sci-fi cselekményéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az ex-kommandós, eltűnt feleségét gyászoló Joshua (akit a Tenetből is ismerős John David Washington alakít) azt a feladatot kapja, hogy likvidálja Az alkotó nevű szuperprogramozót, aki egy olyan AI alapú tömegpusztító fegyvert hozott létre, aminek segítségével véget érhet a Földön dúló háború – az emberiség kipusztítása árán. Hősünknek azonban azzal kell szembesülnie, hogy

ez a szuperfegyver nem más, mint egy embergyermek testébe költöztetett android,

akinek ezek után felesküszik a védelmére.

Edwards egyébként nem csak legutóbbi alkotásával, A Zsivány Egyessel tette magasra a lécet, hanem azon kijelentéseivel is, miszerint Az alkotó egyik fő inspirációja (a Szárnyas fejvadász és az Apokalipszis most mellett) az Esőember volt.

Az alkotó szeptember 28-án érkezik a magyar mozikba.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com