Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Jake Gyllenhaal és a nem működő csokiautomata

Demolition Jó értelemben, üdítően zavaros előzetest kapott a jövő tavasszal érkező Demolition című vígjáték-dráma, melyben Gyllenhaal felesége elvesztését követően különös felfedezéseket tesz az életben. A filmet a Mielőtt meghaltam rendezője, Jean-Marc Vallée készíti.

A filmben Davis Mitchell(Jake Gyllenhaal), egy sikeres és gazdag befektetési bankár felesége autóbalesete után, melybe az bele is hal elkezd panaszleveleket írni a kórház csokiautomatájának gyártójához. A probléma: egy csomag m&ms beragadt a gépbe. Az első levélt követi a második, és így tovább, mire a cégnél egy munkatársnő (Naomi watts) felfigyel a férfira. De nem ez az egyetlen furcsaság Davis szokásainak megváltozásában. A férfi elkezdi szó szerit lerombolni az életét, a lakását, a bútorait, az emlékeit, hogy aztán ráébredjen, mennyi minden mellett is ment el életében.

A Demolition története alapból tehát kissé abszurd, ezzel engedve meg magának a halál tematikáját feloldó humort és könnyedséget. Hiszen lássuk be, maga a szituáció – miszerint egy férfi felesége halálát próbálja éppen feldolgozni – nem igazán szívderítő. Vallée mégis képes a fekete humort mellőzve valami meglepően bájos és kedves alkotást vászonra vinni, amely az előzetes alapján inkább tűnik egy férfi megvilágosodásának, az élete érelmének megtalálásának, mint magának a gyász folyamatának. Ahogy a főszereplő Davis meg is fogalmazza az egészet: „Maybe I saw, I just wasn’t paying attention.” (azaz durva fordításban: láttam, csak nem igazán figyeltem oda).

Mindez pedig akár giccsbe is fordulhatna, de az alábbi trailer nyomán, Gyllenhaal újabb kitűnő alakításával, a hirtelen magával rántó hangulatos zenével és az élet apró örömeinek bemutatásával nem érezzük túl soknak a dolgot. A két főszereplő mellett egyébként láthatjuk még Chris Coopert, Heather Lindt és Wass Stevenst is. A filmet a már említett Jean-Marc Vallée rendezi, akitől legutóbb a Reese Witherspoon főszereplésével készült Vadon című túrázós-drámát láthattuk.

A filmet egyébként már idén Torontóban bemutatják, az amerikai mozikba azonban csak áprilisban érkezik. Hogy hozzánk is eljut-e ez a könnyed, különc, de megkapó alkotás, az sajnos még kérdéses.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..