Hírek

Jake Gyllenhaal és a titokzatos telefonhívás esete – A bűnös előzetes

Jake Gyllenhaal új, A bűnös című filmjének rövid és sejtelmes előzetese sok jót ígér. A Netflix a sztároktól csak úgy hemzsegő thrillere októberben érkezik.  

A Jake Gyllenhaal + thriller párosítás tuti recept, ezen nincs is mit vitatkozni. Donnie Darko, Éjjeli féreg, Fogságban – a színész szemmel láthatóan élvezettel lubickol a sötét, borzongató, feszültséggel teli filmekben. Most a Netflix filmgyárából érkezik legújabb dobása Antoine Fuqua rendezésében, akivel Gyllenhaal a Mélyütés című bokszfilmben dolgozott együtt. Új közös kalandjuk A bűnös (The Guilty) címet viseli, ami egyébként egy általunk is nagyra értékelt dán alkotás amerikai remake-je.

Jake Gyllenhaal egy segélyhívásokat kezelő központban dolgozó leszerelt rendőrt játszik, akit egy aggasztó telefonhívás tettre sarkall.

Az ismeretlen nő a telefon másik végén bajban van, de még mielőtt végigmondhatná, megszakad a vonal. Gyllenhaal karaktere így saját kezébe veszi a dolgokat és nyomába ered az elrabolt nőnek. Ám a helyzet bonyolódik és a férfinak gyorsan rá kell jönnie, hogy semmi sem az, aminek látszik. A bűnös előzetese ennél többet nem is árul el. Kérdés, hogy a Nic Pizzolatto által jegyzett forgatókönyv mennyire fog eltérni az eredeti dán történettől.

Az ígéretes sztori mellett a lenyűgöző sztárparádé miatt is érdemes várni A bűnöst. A film bizony nem fukarkodik a tehetséggel: többek közt Ethan Hawke (Mielőtt filmek, Sráckor) Paul Dano (Vérző olaj, Ifjúság), Riley Keough (American Honey) és Peter Saarsgard (A hét mesterlövész) is szerepel benne. Mellettük feltűnik még David Castaneda, akit a The Umbrella Academyből ismerhetünk, és a híres stand-up komikus Bill Burr, aki az utóbbi időben filmes karrierjét építgeti.

A bűnös október 1-jétől lesz elérhető a Netflixen.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com