Hírek

Jake Gyllenhaal ismét ígéretes thrillerben szerepel

Az Éjjeli féreg és az Éjszakai ragadozók után ismét egy izgalmas thrillerben kapott főszerepet Jake Gyllenhaal. Ezúttal a Snow Blind című képregény-szerű alkotás adaptációjában játszik – írja a Collider.

A sokoldalú Jake Gyllenhaal már több ízben bizonyította, hogy műfajtól függetlenül tud maradandót alkotni és emlékezetes alakítást nyújtani. Most pedig ismét egy izgalmas projektbe vág bele a színész: a Snow Blind című grafikus thriller adaptációjában vállalt főszerepet a produceri teendők mellé.

A 2015-ben megjelent regényt Ollie Masters és Tyler Jenkins írták egy fiatal fiúról, aki egy véletlen során jön rá, hogy tanúvédelmi program keretein belül él Alaszkában a szüleivel. Ahogy a világ megtudja, hogy hol is vannak pontosan, fel is bukkan egy sötét alak, aki bosszúvágytól fűtve keresi az apát, nem sokkal később pedig az FBI is a színre lép. De egy ilyen programba csak részben kerülnek ártatlan emberek, a másik felük olyan bűnöző, aki feladta társait. Gyllenhaal valószínűleg az apát alakítja majd, akiről fia egymás után tud meg új és új titkokat.

A rendezői székben a svéd Gustav Möllert találjuk, a két éve készítette el legelső egészestés filmjét, A bűnöst. A forgatókönyvet pedig az a Patrick Ness írja, akitől a Szólít a szörnyet és a Class című sci-fi sorozatot kaptuk, de ő dolgozik a Chaos Walking és az Anya’s Ghost című produkciók forgatókönyvén is.

Gyllenhaal egyébként igencsak elfoglalt lesz a közeljövőben: számos produceri munka mellett öt alkotásban is feltűnik hamarosan. Jessica Chastain oldalán bio-terroristákkal veszi fel a harcot a The Divisonban, Benedict Cumberbatch mellett Rio de Janeiróba utazik egy misztikus thriller révén, de belekeveredik egy bostoni bűnbandába is (Finest Kind), felveszi a harcot az ISIS-szel (The Anarchist vs ISIS) és egy drámai minisorozatot is visz majd Lake Success címen.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya