Hírek

Jake Gyllenhaal ismét ígéretes thrillerben szerepel

Az Éjjeli féreg és az Éjszakai ragadozók után ismét egy izgalmas thrillerben kapott főszerepet Jake Gyllenhaal. Ezúttal a Snow Blind című képregény-szerű alkotás adaptációjában játszik – írja a Collider.

A sokoldalú Jake Gyllenhaal már több ízben bizonyította, hogy műfajtól függetlenül tud maradandót alkotni és emlékezetes alakítást nyújtani. Most pedig ismét egy izgalmas projektbe vág bele a színész: a Snow Blind című grafikus thriller adaptációjában vállalt főszerepet a produceri teendők mellé.

A 2015-ben megjelent regényt Ollie Masters és Tyler Jenkins írták egy fiatal fiúról, aki egy véletlen során jön rá, hogy tanúvédelmi program keretein belül él Alaszkában a szüleivel. Ahogy a világ megtudja, hogy hol is vannak pontosan, fel is bukkan egy sötét alak, aki bosszúvágytól fűtve keresi az apát, nem sokkal később pedig az FBI is a színre lép. De egy ilyen programba csak részben kerülnek ártatlan emberek, a másik felük olyan bűnöző, aki feladta társait. Gyllenhaal valószínűleg az apát alakítja majd, akiről fia egymás után tud meg új és új titkokat.

A rendezői székben a svéd Gustav Möllert találjuk, a két éve készítette el legelső egészestés filmjét, A bűnöst. A forgatókönyvet pedig az a Patrick Ness írja, akitől a Szólít a szörnyet és a Class című sci-fi sorozatot kaptuk, de ő dolgozik a Chaos Walking és az Anya’s Ghost című produkciók forgatókönyvén is.

Gyllenhaal egyébként igencsak elfoglalt lesz a közeljövőben: számos produceri munka mellett öt alkotásban is feltűnik hamarosan. Jessica Chastain oldalán bio-terroristákkal veszi fel a harcot a The Divisonban, Benedict Cumberbatch mellett Rio de Janeiróba utazik egy misztikus thriller révén, de belekeveredik egy bostoni bűnbandába is (Finest Kind), felveszi a harcot az ISIS-szel (The Anarchist vs ISIS) és egy drámai minisorozatot is visz majd Lake Success címen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com