Hírek

Jake Gyllenhaal vs. Conor McGregor – Országúti diszkó előzetes

road-house-Jake-Gyllenhaal

Megérkezett az első ízelítő Patrick Swayze 89-es kultfilmje, az Országúti diszkó remakejéhez, amiben ezúttal Jake Gyllenhaal védelmezi az útszéli késdobálót a rosszfiúktól.

A régebben komoly színészi szerepeket vállaló Jake Gyllenhaal az utóbbi pár évben inkább a mainstream, akciófilmes vonalra állt rá a Pókember: Idegenben, a Rohammentő, A szövetség és most az Országúti diszkó új feldolgozásával. Az alaptörténet nem sokban tér el az eredetitől: Gyllenhaal egy Dalton nevű ex-UFC harcost alakít, aki elvállal egy testhezálló kidobói állást egy Florida Keys-i klubban. Viszont az események elkezdenek bedurvulni, mikor egy gazdag vállalkozó a klub területén építené meg legújabb üdülőjét és a tulaj megfélemlítéséhez a Conor McGregor alakította keményfiú bevonásától se riad vissza. A bunyó elkerülhetetlen, így Dalton kénytelen felvenni kesztyűt a nemkívánt betolakodókkal.

Az első előzetes alapján a film nemcsak rekreálja az eredeti mozi szellemiségét, de pontosan azt nyújtja, amit el lehet várni az alaptörténettől. Kigyúrt macsók, laza egysorosok és kemény ökölharcok egy könnyed hangulatú akciófilmben.

Viszont nem teljesen felhőtlenek a körülmények, ugyanis a film rendezője, Doug Liman (A Bourne-rejtély, A holnap határa) bojkottálni készül az elkészült produkciót. Az Országúti diszkót a texasi SXSW filmfesztiválon tervezik bemutatni, viszont Liman “néma tiltakozás” gyanánt nem fog elmenni a film premierjére, ugyanis elégedetlen az Amazon MGM Studios azon döntésével, hogy a film a mozikat elkerülve a Prime Videon fog debütálni a nagyközönségnek.

Liman a Deadline-nak adott nyilatkozatában tálalt ki a film elkészülésének részleteiről és hogy miként verték őt át az Amazonnál: „Amikor az Amazon megvásárolta az MGM-et, azon kevés stúdiók egyikét, amelyek nagy közönségfilmeket készítenek a mozikba (például a Bond, Creed filmek), bejelentették, hogy egymilliárd dollárt fektetnek be mozifilmekbe, és évente legalább 12-t adnak ki. – írta Liman. „Úgy emlegették, mint „egy internetes cég legnagyobb elkötelezettsége a mozik iránt”. Elmondhatom, mit tettek akkor velem és az Országúti diszkó című filmemmel, ami az ellenkezője annak, amit akkor ígértek, mikor átvették az MGM-et.”

„A tények: Szerződtem, hogy mozifilmet készítsek az MGM-nek. Az Amazon megvásárolta az MGM-et. Az Amazon azt mondta, készíts egy nagyszerű filmet, és meglátjuk, mi lesz. Nagyszerű filmet készítettem. Az Országúti diszkót egy „átütő sikerré” tettük – az Amazon szavai, nem az enyémek amúgy. Az Országúti diszkó jobban teljesített a tesztvetítéseken, mint a legnagyobb kasszasikerem, a Mr. és Mrs. Smith. Magasabbra értékelték, mint A Bourne-rejtélyt, amely négy folytatást szült. Azt mondják, hogy a sajtóvisszhang az Amazon legjobbja volt, mióta megvette az MGM-et. … Jake Gyllenhaal karrierje legjobb teljesítményét nyújtja egy olyan szerepben, amelyre született. A közönség látni akarja, ahogy az UFC megasztár, Conor McGregor a nagyvásznon áll ki Jake-kel.”

„Mi mást szállíthattam volna a stúdiónak? Semmit, mint kiderült. Mert a nyilvános nyilatkozataikkal ellentétben az Amazonnak nem érdeke a mozik támogatása” – írta Liman. „Az Amazon exkluzívan a Prime Videon fogja bemutatni az Országúti diszkót.”

“Az Amazon megkért engem és a filmes közösséget, hogy bízzunk bennük és a mozik támogatásával kapcsolatos nyilvános nyilatkozataikban, majd megfordultak, és az Országúti diszkót használják vízvezeték alkatrészek eladására.”

Liman azt is megjegyzi, hogy ez messze túlmutat a filmjén: „Ebbe az irányba alakulhat az iparág az elkövetkező évtizedekben. Ha nem küldünk a mozikba meghatározó stúdiófilmeket, akkor a jövőben nem lesznek mozi. Az olyan filmeket, mint az Országúti diszkó, az emberek valójában nagy vásznon akarják látni, és a nagyvászonra készültek. Mozik nélkül nem lesznek olyan hatalmas kasszasikerek, amelyek lehetővé teszik a stúdiók számára, hogy eredeti filmeknek és új rendezőknek adjanak esélyt. Mozik nélkül nem lesznek filmsztárjaink.”

Liman így foglalta össze: „Mindent megtettünk, hogy meggyőzzük őket arról, hogy az Országúti diszkót küldjék mozikba – ismerik az összes érvet, amit itt prezentáltam. Még azt is megkértem, engedjék meg, hogy eladjam a filmet egy másik stúdiónak, amely a mozikba küldené – nemet mondtak. Talán ők is áldozatok ebben, kénytelenek elárulni azokat a művészeket, akiknek támogatták pályafutásukat.”

Gyllenhaal és McGregor mellett Billy Magnussen, Lukas Gage, Daniela Melchior, Jessica Williams, Joaquim de Almeida, Darren Barnet és Travis Van Winkle is feltűnik még a filmben. A színészek közt több valódi UFC bajnok is felbukkan, továbbá a hitelesség érdekében az alkotók tavaly márciusban egy valódi Las Vegas-i UFC mérkőzésen forgatták le a vonatkozó ketrecharcos jelenetet Gyllenhaal-lal. A forgatókönyvért Anthony Bagarozzi (Rendes fickók) és Chuck Mondry feleltek.

Az Országúti Diszkó március 21-én érkezik a Prime Video kínálatába.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com