Hírek

Jake Gyllenhaallal rendezett háborús thrillert Guy Ritchie – The Covenant előzetes

Háborút járt katonát alakít Guy Ritchie érkező filmjében Jake Gyllenhaal. A nem szokványos alkotás azonban el fog térni a rendező megszokott filmjeitől: íme a The Covenant előzetese.

A pörgős, humoros és akciódús filmjeiről híres Guy Ritchie, akitől legutóbb egy újabb Jason Statham darabot kaptunk ezúttal a háborús filmek terére vezet el minket. Az angol rendező azonban ezúttal úgy tűnik távol marad a humortól és egy csavaros és meglepő fordulatokkal érkező alkotást hoz elénk,

ráadásul Jake Gyllenhaal főszereplésével érkezik a The Covenant.

A színész egy utolsó afganisztáni küldetését teljesítő hadnagy bőrébe bújik, aki végsőnek szánt harca során egy tolmácsot is kap maga mellé. Amikor megtámadják őket és a katonát találat éri, a tolmács segít neki, hogy biztonságos területre jusson. Az életét kockáztató Ahmed (Dar Salim) azonban mint később kiderül, sosem jut el épségben az USA-ba, hiába ígértek neki és családjának is menedéket.

A sérüléséből felépülő és amnéziától szenvedő Kinley azonban nem hagyja magára a férfit, akinek az életét köszönheti. Visszatér a frontvonalba és megpróbálja felkutatni Ahmedet.

Gyllenhaal és Salim mellett szerepel még a filmben Antony Starr, Alexander Ludwig, Emily Beecham, Jason Wong és Bobby Schofield is.

Guy Ritchie a rendezés mellett a The Covenant forgatókönyvének megírásába is beszállt Ivan Atkinson és Marn Davies oldalán.

A film április 21-én kerül az amerikai mozikba, itthoni forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com