Hírek

Jake Gyllenhaal ismét belép a játékadaptációk világába

jakegyllenhaal Filmet tervez népszerű számítógépes játékából a Ubisoft: a Tom Clancy’s The Division alapján készülő adaptáció főszerepében Jake Gyllenhaal – írja a Variety.

A Ubisoft Entertainment jelenleg egyik legsikeresebb és legjövedelmezőbb játékát vinné mozivászonra (csak az első 5 nap alatt 330 millió dollárt hozott), mellyel bővítené a játékfeldolgozások egyre növekvő sorát. A Tom Clancy’s The Division nevet kapó játék bár csak idén márciusban került piacra, máris hatalmas rajongótáborral bír, így teljesen érthető a mozifilm, mint a következő lépcsőfok.

A The Division egy szubjektív látószöggel operáló újabb lövöldözős, harcolós játék, amely a disztópikus New York utcáira visz el, ahol a játékos egy ügynöke a Strategy Homeland Division-nek (innen a cím). Nyomozás, üldözés, bűnözők elfogása és még biztosan ezer feladat vár az érdeklődőkre. Filmalapanyagnak kiváló, főleg egy ennyire jó színésszel az élén.

Jake Gyllenhaal egyszer már szerepelt videojáték-adaptáció főhőseként: a Prince of Persia (2010) nem aratott átütő sikert. A színész nem csak a film főszerepét, de a produceri feladatokat is el fogja látni az egyelőre forgatókönyvíró nélkül futó alkotásnak. Hogy a film mikor is készül el pontosan, egyelőre eléggé nyitott, hiszen a színész két filmje is az utómunkálatoknál jár (Nocturnal Animals, Stronger), jelenleg az Okja című Netflix drámán dolgozik, a Life című Ryan Reynolds-os thriller-sci-fi az előmunkálatoknál tart, a The Man Who Made It Snow-t pedig már szintén bejelentették. Sűrű időszak tehát ez Gyllenhaal számára, de egy ekkora projekt (ami valószínűleg jócskán megmozgatja majd a kasszákat is) biztosan nem fog sok-sok évig húzódni.

Főleg ha azt vesszük, hogy egyre nagyobb trend számítógépes játékokból adaptációkat készíteni. Legutóbb a WOW (World of Warcraft) című játék kapott élőszereplős filmet, igaz a Warcraft: A kezdetek nem talált túlságosan pozitív fogadtatásra. Az év végén érkezik az Assassin’s Creed film Michael Fassbenderrel a főszerepben, míg pár hónapja egy kissé fordított felállásban láthattuk a Hardcore Henry című pörgős akciófilmet, amely akár egy játéknak is megfelel.

Az is hír egy ideje, hogy a híres GTA (Grand Theft Auto) is filmvászonra kerül, újabban pedig egy Tom Hardy főszereplésével készülő Splinter Cell című feldolgozás tartja lázban a rajongókat. Talán új ellenfélre találtak a szuperhősös adaptációk?

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés