Hírek

James Bond rajongóit is utolérte a koronavírus-para

A legnagyobb 007 blog közösségének tagjai nyílt levélben szólították a film gyártóit, hogy halasszák el a 007 Nincs idő meghalni című új Bond-mozi bemutatóját nyárig.

Épp, hogy csak elindult a jegyértékesítés a 25. James Bond-film, a 007 Nincs idő meghalni londoni, március 31-i díszbemutatójára, máris a koronavírus terjedésére hivatkozó nyílt levélben kérik a forgatási nehézségek és rendezőcsere miatt már így is többször elhalasztott premier lefújását.

A legnagyobb rajongói Bond weblap, a könyveket és az MI6 Confidental magazint is kiadó MI6-HQ szerkesztősége kéri, hogy tegyék későbbre a március végi díszbemutatót – írja a Hollywood Reporter.

Skyfall

A levél tartalma szerint a filmet gyártó stúdiónak „a közegészség ügyét a marketing miatt leszervezett dátumok elé kellene helyeznie”. A film bevételeivel kapcsolatban a levél kifejti, a fejlett országok tiltották vagy korlátozták a nagy nyilvános összejöveteleket a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – ide értve Olaszországot, Franciaországot, Svájcot, Japánt, Hongkongot és Dél-Koreát.

 „Ma Washington rendkívüli állapotot hirdetett. Jelentős esély van arra, hogy április elejéig bezárják a mozikat vagy jelentősen csökken a látogatottságuk. 

Még akkor is, ha a mozik nyitva tartására nincs jogi korlátozás” – írják. Idézik M ide vonatkozó (cibált) passzusát is a Skyfallból: „Mennyire érzik magukat biztonságban?”

A világpremierre vonatkozóan azt is megjegyzik, hogy a londoni Royal Albert Hall kapacitása meghaladja az 5000 embert, akik közül „akár egyetlen egy is megfertőzheti az összes többit. Ez nem az a nyilvánosság, amelyet bárki akar” – teszik hozzá.

Összegezve azt kérik, hogy halasszák a bemutatót arra az időszakra, amikor – a szakértők szerint – a járvány lecsenghet, ez az időszak pedig a nyár. „Ez csak egy film. A rajongók családjai és családjuk egészsége és jóléte fontosabb” – zárják a dokumentumot. A halasztás lenne tehát szerintük az egyetlen felelős lépés.

Mindeközben – szintén a Hollywood Reporter-től értesültünk róla – a görögországi Thesszaloniki Dokumentumfilm Fesztivált is elhalsztották a koronavírus miatt. Az eseménynek csütörtökön kellett volna kezdődnie.

A bejelentést ma tették közzé, a szervezők szerint a döntés az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb bejelentését követően jött létre, amely aktualizálta a vírus terjedésére vonatkozó becslését. A mustrára március 5-15-én került volna sor.

A szervezők fontolgatják a fesztivál május végére/június elejére történő áthelyezését.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com