Hírek

James Bond spin-offot akar készíteni a Holdfény rendezője

Barry Jenkins állítólag szívesen rendezne egy James Bond előzményfilmet. A főszerepbe azonban Miss Moneypenny kerülne, nem a 007-es ügynök – írja a Collider.

Hiába éljük a spin-offok korát, az Ian Fleming műveire épülő akció-franchise esetében eddig nem merült fel az ötlet, hogy az egyértelműen domináló főhőst mellőzve egy mellékszereplő kerüljön egy teljesen új alkotás élére. A Holdfényért több Oscar-díjat is bezsebelő Barry Jenkins szerint azonban itt az ideje, hogy más karakter életébe és múltjába is jobban beleláthassanak a nézők. A választása pedig Miss Moneypenny-re esett.

Holdfényben minden ember kék – Holdfény

A karakter a korai Bond-filmekben M titkárnője volt, aki tradicionálisan sosem számított igazi Bond lánynak, hiszen eredetileg sosem volt semmi közte és az ügynök között. Fleming nem nevezte meg őt a kezdeti Bond művekben, később azonban Jane néven futott Moneypenny a spin-off könyvekben. A modern filmekben az Eve nevet kapta, és a szerepe is jobban átalakult: igazi bad ass lett, aki már közel se megy az íróasztalhoz.

A Skyfall és A Fantom visszatér filmekben Naomie Harris alakítja a karaktert, ráadásul a színésznő dolgozott már korábban Jenkins oldalán, így nem meglepő, hogy a rendező vele képzeli el a spin-off alkotást. És hogy mennyire reális az ötlet?

Harris minden gondolkodás nélkül ugrana, a meglévő könyvek pedig jócskán nyújthatnak anyagot a rendezőnek, noha mivel forgatókönyvíróként is kiváló Jenkins, valószínűleg nulla háttérinformációval is simán összerak egy ütős és mély alkotást.

Aki viszont egyelőre nincs teljesen meggyőzve, az a Bond-filmek szinte állandó producere, Barbara Broccoli. És meg is kell hagyni, hiába a nagy rendezői név, hiába a franchise hírneve vagy az, hogy manapság szinte minden valamennyire is ismerős dologra ugranak az emberek, Bond mellett tényleg annyira eltörpülnek olykor a mellékszereplők, hogy közel sem biztos, hogy nagy kereslet lenne pont Miss Moneypenny-re. Harris szerint azonban már az is elég a ami világban, hogy beszélnek a lehetőségről.

A legújabb James Bond alkotás egyébként 2020 április elejére várható, a címe pedig Nincs idő meghalni. Harris ezúttal is Eve Moneypenny bőrébe bújik, a főgonoszt pedig Rami Malek alakítja majd Cary Joji Fukunaga rendezésében. Alább egy nyúlfarknyi teaser, a rendes előzetesre valószínűleg még egy ideig várnunk kell.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com