Hírek

James Cameron kérdez, Spielberg, Nolan és del Toro válaszol – Dokumentumsorozat jött az AMC-re

Fotó: Collider

Brutál jó dokumentumsorozattal jött ki az AMC Visionaries: a legnagyobb rendezők ülnek össze, hogy filmjeiket megvitassák. A James Cameron’s Story of Science Fiction egy egész éven át fut majd és olyan alkotókat szólaltat meg, mint Spielberg, del Toro, Nolan vagy éppen Ridley Scott – áll a Collider hírében.

Csodás hír ez a sci-fi szerelmeseinek, de igazából mindenkinek, akit kicsit is érdekel a filmes világ. Az AMC 6 részes sorozata tegnap debütált a nyitó epizóddal, amelyben az Alien Life témakörét vitatta meg James Cameron több rendezővel, színésszel és egyéb szakmabeli alkotókkal. Sokak között felszólalt Ridley Scott is, aki gyakorlatilag a populáris kultúra részévé tette az alieneket.

A 45 perces epizódokba Cameron megpróbál mindent belesűríteni: lesz itt eredetkutatás, kitekintés a filmes világból, mozgóképes alkotások elemzése, és személyesebb hangvételű párbeszédek is be-becsúsznak majd a sorozatba.

Az elkövetkező 5 epizód témái a következők lesznek: Space Exploration, Monsters, Dark Futures, Intelligent Machines és Time Travel. A széles spektrumot átfogó beszélgetések már csak a témákat elnézve is nagyjából kimerítik a sci-fi műfajának főbb állomásait és típusait. Előreláthatólag a legnagyobb és legjelentősebb science fiction filmek kerülnek majd terítékre, ráadásul első kézből jönnek majd a kommentek.

Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Christopher Nolan, George Lucas: Hollywood nagyjai fogják kézen a nézőt és vezetik végig őket a műfaj filmtörténetén át. Mellettük persze több színész is felszólal majd, találkozhatunk például Arnold Schwarzeneggerrel, aki az ikonikus Terminátor szerepről mesél.

A sorozatnak van is egy megkapó plakátja (lásd alább), bár azt hiszem, mindegy is, hogy mennyire rafináltan promózzák a James Cameron’s Story of Science Fictiont, az gyakorlatilag önmagát adja el.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés