Hírek

James Cameron már az Avatar 6. és 7. részén gondolkodik

Az ötödik részig – amit 2031-ben mutatnak be – készen áll a forgatókönyv, azon túl Cameron valószínűleg visszavonul.

James Cameron esze már a következő évtized Avatar filmjein jár – írja a Variety cikke. Noha a rendező e pillanatban még az Avatar 3. utómunkáival van elfoglalva, és a negyedik rész forgatásának még csak a felénél jár, a tervei jóval messzebbre mutatnak: 2031-re tervezik az ötödik rész bemutatását (és már készen áll a forgatókönyve, mondja Cameron), és a rendező a 6-7. részen ötletel.

Azon a ponton viszont valószínűleg át fogom adni a stafétabotot” – mondja Cameron. – „A halandóság utoléri az embert. De addig is igazán élvezzük, amit művelünk: imádjuk. Nagyszerű emberekkel dolgozunk.

Az egyértelműnek tűnik, hogy az Avatar franchise akkor is folytatódik majd, ha Cameron már nem ül a rendezői székben. És ha valaki amiatt panaszkodik, hogy a franchise Cameron minden idejét elviszi, ez a rendező válasza: „Az emberek mindig azt kérdezik tőlünk, hogy ‘Miért dolgoztatok tovább ugyanazon a [projekten]… Miért dolgozott tovább [George] Lucas? Miért dolgozott [Gene] Roddenberry? Mert ha kapcsolatot teremtesz az emberekkel, akkor nem akarod ezt a kapcsolatot tönkretenni. Miért kezdenéd újra valami mással, ami talán nem is találja úgy meg a közönségét?

Zoe Saldana, aki a következő három rész mindegyikében szerepel Neytiri bőrébe bújva, ezt mondta nemrég: „Az Avatar 3. elképesztő lesz, az Avatar 4. és az 5. pedig őrületes. James Cameron egyszerűen lenyűgözött minket. Ez lesz az ő öröksége: mindannyian azt hittük, hogy a Titanic az, és erre kiderült, hogy az Avatar az ő öröksége. És hogy mi is részesei lehettünk egy ilyen úttörő és előremutató munkának, az számunkra is olyan, mintha az örökségünkön dolgoznánk.

Cameron nemrég azt is elmondta, hogy a negyedik rész egy hatéves időbeli ugrást tartalmaz majd; szándékosan azért forgatta egyes részeit a 3. résszel egyszerre, hogy a karakterek életkora megegyezzen a szükséges jelenetekben. A következő részek mélyebb ellentéteket is kibontanak majd a Na’vi népek között (ahogy az emberek között is léteznek jók és rosszak, úgy a Pandora népein belül is, mondja a producer Jon Landau); az ötödik részben pedig eljutunk majd a Földre is.

A Disney tervei szerint az Avatar 3. 2025. december 19-én, az Avatar 4. 2029. december 21-én, az Avatar 5. pedig 2031. december 19-én kerül a mozikba. Csak hogy érzékeltessük a franchise tempóját: Zoe Saldana 27 éves volt, amikor az első Avatar megjelent, és 53 éves lesz az ötödik rész premierjének idején.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com