Hírek

James Cameron új Terminátor filmen dolgozik

Terminátor 3: A gépek lázadása (2003)

James Cameron, a Terminátor franchise megalkotója megerősítette, hogy az új rész forgatókönyve már készül. De először azt szeretné látni, hogyan fejlődik az AI, mielőtt továbbviszi a projektet.

A Terminátor franchise első két filmjének írója és rendezője, valamint az Avatar franchise készítője a Dell Tech World konferencián magyarázta el, hogyan befolyásolta őt az AI fejlődése egy új Terminátor film megírásában. A résztvevők szerint Cameron bejelentette, hogy valóban dolgozik egy új Terminátor projekten, de még megvárja, hogy az AI hogyan fejlődik, mielőtt továbbviszia munkát – írja a CBR.com.

Cameron azt nem említette, hogy az új film egy folytatás vagy a franchise teljes újraindítása lenne-e.

Ez nem az első alkalom, hogy Cameron új Terminátor történetet lebegtetett meg. Az Avatar: A víz útja bemutatása idején Cameron már elmondta, hogy aktív tárgyalások folynak a franchise újragondolásáról, kifejezetten az AI fejlődésének szemszögéből.

Ha egy új Terminátor filmet készítenék, és talán megpróbálnám újra elindítani a franchise-t – amiről tárgyalunk, de még nem döntöttünk el semmit –, akkor sokkal inkább a mesterséges intelligenciára helyezném a hangsúlyt, mintsem őrjöngő és gonosz robotokra” – mondta Cameron.

Az eredeti 1984-es Terminátor indította el Cameron karrierjét és Arnold Schwarzenegger főszereplőt igazi filmsztárrá tette. Amikor Cameron visszatért a franchise-hoz a Terminátor 2: Az ítélet napjával (1991), a CGI számára új utakat nyitott meg, és megalkotta sokak szerint a világ azóta is legjobb akciófilmjét. Az azóta érkezett folytatások – amelyekhez Cameronnal változóan több vagy kevesebb köze volt – meg sem közelítették az első és második film színvonalát. A statisztikai és LLM alapú, a közbeszédben gyakran „mesterséges intelligenciának” nevezett projektek sikere az elmúlt év során azonban újra a világ érdeklődésének homlokterébe helyezte az AI kérdését; az idő kétségkívül tökéletes arra, hogy Cameron elindítson egy új, aktualizált Terminátor sorozatot.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!