Hírek

James Franco díjat kap a filmművészet megújításáért

james franco

james francoA kortárs filmművészet megújulásában kiemelkedő szerepet játszó alkotóknak járó Jaeger-LeCoultre-díjjal tüntetik ki James Franco amerikai színész-rendezőt az augusztus végén megnyíló 71. velencei filmfesztiválon.

Franco új William Faulkner-adaptációjának, a The Sound and the Fury című filmjének a világpremierje előtt veheti át az elismerést. Az alkotást versenyen kívül fogják vetíteni az augusztus 27. és szeptember 6. között zajló filmmustrán – adta hírül a The Hollywood Reporter című filmes szakportál.

A The Sound and the Fury című produkcióban Franco mellett Scott Haze, Tim Blake Nelson, Joey King, Ahna O’Reilly, Seth Rogen és Jon Hamm játsszák a főszerepeket. A Velencében bemutatkozó alkotás Franco második William Faulkner-adaptációja. Az As I Lay Dying című film a 2013-as cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjában debütált.

A Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker elnevezésű díjat korábban olyan filmesek kapták meg, mint Takeshi Kitano, Abbasz Kiarosztami, Agnes Varda, Sylvester Stallone, Al Pacino, Spike Lee és legutóbb Ettore Scola. Az elismeréssel a filmfesztivál a kortárs filmművészet megújításában kiemelkedő szerepet jásztó alkotókat tünteti ki.

Avatar

Magyar Vivien

Ez a szerző még nem töltött fel információt. Ígérjük, hamarosan pótolja!

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya