Hírek

James Franco játssza Fidel Castrót, és van, akiket ez zavar

james franco

Egy készülő új filmben formálja meg a kubai diktátort James Franco. Színészkollégája már fel is szólalt a szerepvállalás kapcsán: valami itt nem helyes.

Az Alina of Cuba című készülő film egy fiatal, házasságon kívül született lány történetét meséli el, aki hevesen tiltakozott Fidel Castro politikája és rezsimje ellen, mely több letartóztatást is eredményezett számára. Alina Fernández (a filmben Ana Villafañe alakításában) életével kapcsolatban a fordulat, hogy ő épp a diktátor törvénytelen gyermeke, így a konfliktus igazán személyes volt kettőjük közt.

A film rendezője, Miguel Bardem spanyol, emellett a stáb és a színészek nagy részei latin gyökerekkel rendelkezik. Ennek köszönhetően James Franco beválogatása Fidel Castro szerepére igazi kakukktojásnak tűnik.

A 44 éves színész csillaga nem áll épp a legfényesebben, köszönhetően annak, hogy női kollégái és tanítványai nyilatkoztak a sztár nem megfelelő viselkedéséről és szexuális visszaéléseiről. Franco-t még korszakos filmes cimborája, Seth Rogen is megtagadta. Többek közt ezért is lehet, hogy a 127 óra miatt Oscarra jelölt színész eltűnt a rivaldafényből. Castro szerepe az első komolyabb lehetőség számára több év után.

John Leguizamo, kolumbiai származású színész a közösségi médián kritizálta ezt a castingot.

Főleg az alkotókat kifogásolták, hogy nem egy latin eredetű kollégájának adták ezt a nagyon fontos lehetőséget. Leguizamo állítása szerint Hollywood ezzel kizárja a latin ajkú közösségeket a filmgyártásból, miközben az ő történeteiket meséli el, nélkülük.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy James Franco-t maga Alina Fernández is támogatta a casting során. John Martinez O’Felan producer szerint olyan színészt kerestek, aki a leginkább hasonlít Fidel Castro megjelenésére, különös tekintettel az arcra.

Az Alina of Cuba egyelőre nem rendelkezik premierdátummal.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!