Hírek

James Gunn és Peter Safran lettek a DC új vezetői

A Warner Bros. Discovery bejelentette, hogy Peter Safran és a Marveltől „átigazolt” James Gunn kerül a DC Studios élére, egész pontosan társelnökei és vezérigazgatói lesznek annak.

Nagyjából egy hete érkezett a hír, miszerint Walter Hamada, a DC Films igazgatója 4 év után távozik a posztjáról, egyúttal a Warner Bros. Discovery-től is leköszön, ahol15 éven át executive producer volt. Nem ő az egyetlen azonban, aki búcsút intett az elmúlt időszakban, aminek fő oka, hogy a Warner elnöke, David Zaslav átszervezte a stúdiót. Hamada helyére hónapokon át kereste a megfelelő utódot, és első blikkre úgy tűnik, meg is találta nem is egy, hanem két új vezető személyében.

A pozíciókkal nem kevés felelősség jár: Gunn és Safran fogja felügyelni a stúdió jövőbeli produkcióit, és ők lesznek a felelősei a következő 10 év DC-adaptációinak megtervezéséért – adta hírül a Collider. A Galaxis őrzői Marvel-trilógia utolsó része 2023 májusában kerül majd bemutatásra – addig is a Peacemakerrel zsebelt be rengeteg elismerést a közönség és a kritikusok oldaláról James Gunn, ahogyan a 2021-es Öngyilkos osztaggal is. Olyannyira, hogy nem meglepő módon már folynak a Peacemaker második évadának munkálatai, emellett pedig egy spinoff is, amely Amanda Waller karakterét állítja középpontba.

Azért is kecsegtető ez a duó a stúdió élére, mert Safran és Gunn már jól ismerik egymást, több produkción is együtt dolgoztak. Safran volt a Peacemaker és az Öngyilkos osztag producere, emellett más DC-produkcióknak is, például az Aquamannek és a Shazam!nak.

Elsősorban Gunntól várják azt a DC kreatív vezetőjeként, hogy jobban összefogja a stúdió jövőbeli alkotásait, és egy koherensebb univerzumot gyúrjon a DC filmjeiből és sorozataiból.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com