Hírek

James Gunn elárulta, mikor fog játszódni A galaxis őrzői 3

James Gunn rendező maga cáfolta meg a Russo testvérek vélekedését A galaxis őrzői 3 történetének lehetséges időpontjáról.

James Gunn bejelentése után már hivatalosnak vehetjük: A galaxis őrzői 3 a Bosszúállók: Végtelen háború után játszódik majd. Korábban a Végtelen háború rendezői, a Russo testvérek azt sem tartották kizártnak, hogy fordítva történik majd – írja a Slashfilm.

A cikk innentől spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végtelen háborúból.

A Bosszúállók: Végtelen háború befejezése sokkolta a rajongókat, de a Marvel Cinematic Universe (MCU) számára is problémákat vetett fel: hogyan folytatódhatnak a történetek, ha az univerzum népességének fele, köztük a galaxis őrzői is megszűntek létezni.

Eközben viszont lehetett tudni, hogy készülőben van A galaxis őrzői harmadik része. Két feltételezés született: az elhalálozások a Végtelen háborúban nem tekinthetőek véglegesnek, máskülönben a történet csak az életben maradott szereplőkre, azaz Rocketra és Nebulára fókuszálhat majd.

A Végtelen háború rendezői megerősítették, hogy a halálok bizony véglegesek, de Anthony Russo hozzátette: „ne felejtsük, hogy az MCU-ban bármi lehetséges. Az emberek hozzászoktak, hogy az idő lineárisan halad a sorozatban, pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Rengeteg kreatív lehetőség van, ahogyan folytathatóak a történetek.”

John Russo pedig azt mondta, „négy év telt el A galaxis őrzői 2 és a Végtelen háború között, ami azt jelenti, hogy még rengeteg sztori várja, hogy elmeséljék.”

Ezt a sok fejtegetést most zárójelbe teszi James Gunn rövid nyilatkozata, amellyel egy twitteres kérdésre válaszolt.

A rendező közölte, hogy A galaxis őrzői 3 a Végtelen háború után játszódik.

Persze azt is figyelembe kell venni, hogy technikailag Gamora volt az egyetlen a galaxis őrzői közül, aki ténylegesen meghalt a Végtelen háborúban, a többiek csak eltűntek. De az is furcsa lenne, ha minden szereplő visszatérne a harmadik részben, kivéve Gamorát.

Néhány kérdésünkre biztosan választ kapunk a Bosszúállók 4-ből, amely jövőre kerül mozikba. A galaxis őrzői 3-ra pedig még 2020-ig várnunk kell.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu