Hírek

James Gunn elárulta, mikor fog játszódni A galaxis őrzői 3

James Gunn rendező maga cáfolta meg a Russo testvérek vélekedését A galaxis őrzői 3 történetének lehetséges időpontjáról.

James Gunn bejelentése után már hivatalosnak vehetjük: A galaxis őrzői 3 a Bosszúállók: Végtelen háború után játszódik majd. Korábban a Végtelen háború rendezői, a Russo testvérek azt sem tartották kizártnak, hogy fordítva történik majd – írja a Slashfilm.

A cikk innentől spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végtelen háborúból.

A Bosszúállók: Végtelen háború befejezése sokkolta a rajongókat, de a Marvel Cinematic Universe (MCU) számára is problémákat vetett fel: hogyan folytatódhatnak a történetek, ha az univerzum népességének fele, köztük a galaxis őrzői is megszűntek létezni.

Eközben viszont lehetett tudni, hogy készülőben van A galaxis őrzői harmadik része. Két feltételezés született: az elhalálozások a Végtelen háborúban nem tekinthetőek véglegesnek, máskülönben a történet csak az életben maradott szereplőkre, azaz Rocketra és Nebulára fókuszálhat majd.

A Végtelen háború rendezői megerősítették, hogy a halálok bizony véglegesek, de Anthony Russo hozzátette: „ne felejtsük, hogy az MCU-ban bármi lehetséges. Az emberek hozzászoktak, hogy az idő lineárisan halad a sorozatban, pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Rengeteg kreatív lehetőség van, ahogyan folytathatóak a történetek.”

John Russo pedig azt mondta, „négy év telt el A galaxis őrzői 2 és a Végtelen háború között, ami azt jelenti, hogy még rengeteg sztori várja, hogy elmeséljék.”

Ezt a sok fejtegetést most zárójelbe teszi James Gunn rövid nyilatkozata, amellyel egy twitteres kérdésre válaszolt.

A rendező közölte, hogy A galaxis őrzői 3 a Végtelen háború után játszódik.

Persze azt is figyelembe kell venni, hogy technikailag Gamora volt az egyetlen a galaxis őrzői közül, aki ténylegesen meghalt a Végtelen háborúban, a többiek csak eltűntek. De az is furcsa lenne, ha minden szereplő visszatérne a harmadik részben, kivéve Gamorát.

Néhány kérdésünkre biztosan választ kapunk a Bosszúállók 4-ből, amely jövőre kerül mozikba. A galaxis őrzői 3-ra pedig még 2020-ig várnunk kell.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya