Hírek

James Gunn lesz a Suicide Squad 2. rendezője?

James Gunn karrierjét nem törte derékba, hogy menesztették A galaxis őrzői 3. részének éléről évekkel ezelőtti ízléstelen tweetjei miatt. A Marvel filmes univerzum után a DC-nél kapott lehetőséget, sőt az is lehet, hogy ő lesz a Suicide Squad 2. rendezője.

Az azonban már hivatalos, hogy a stáblistán forgatókönyvíróként szerepelni fog a neve. A galaxis őrzői és annak második része nemcsak a kasszáknál aratott sikert, a kritikusok is szerették. Mindez azonban nem védte meg Gunnt a harmadik rész rendezői székének elvesztésétől.

Régi tweetjei nyilvánosságra kerülése után a Walt Disney igazgatója, Alan Horn kirúgta Gunnt, aki mellett a stáb nyílt levélben állt ki – hiába.

Most az is lehet, hogy egy hasonlóan zűrös csapatról szóló képregényfilm rendezői székét kapja meg helyette. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a filmet A könyvelő direktora, Gavin O’Connor írja és rendezi, de végül ő most a The Has-Been című sportdrámánál kötött ki, ahol újra együtt dolgozhat majd Ben Affleckkel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya