Hírek

James Gunn megírta A galaxis őrzői 3-at

Készen áll A galaxis őrzői 3. forgatókönyve. Vajon mire számíthatunk?

A Marvel szuperhős univerzumának jövője még sosem volt oly titokzatos, mint a friss Bosszúállók: Végtelen háború után. Anélkül, hogy spoilereznénk (bár ugyan hány érdeklődő van, aki még nem látta?) arra azért utalhatunk, hogy számos kulcsszereplőnél vagy az a kérdés, hogyan folytatja nélküle az MCU, vagy – reálisabban – az, hogyan kerül vissza a történetbe.

James Gunn, A galaxis őrzői 1-2. rendezője már tudja: végzett ugyanis a harmadik rész forgatókönyvével – írta meg a The Wrap.

Gunn nem csak az MCU (Marvel Cinematic Universe) legtöbbre értékelt filmjeit szállította, de a nagyívű történet alakításában is kulcsszerepe van, mivel a galaxis őrzőinek találkozása a földi szuperhős csapattal a Thanos elleni háború legfontosabb epizódjai közé tartozik.

Gunn most a Twitteren tette közzé a forgatókönyv borítójának fotóját, azzal a megjegyzéssel, hogy „a szívét is beleírta”.

A galaxis őrzői filmek nem szűkölködnek jó működő érzelmes jelenetekben – jegyzi meg a lap, és mi lelkesen egyetértünk, főleg a második rész kapcsán (Yondu, valaki?) –, így hát Gunn kommentje ígéretes. Azt is tudjuk, hogy A galaxis őrzői 3. a Végtelen háború második része után helyezkedik majd el a történetben (tehát a csapatnak legalábbis nagy része valószínűleg túléli az apokaliptikus eseményeket; nem mintha erre magunktól ne számíthatnánk).

Ami érdekesebb a film kapcsán: Gunn már régebben elmondta, hogy a 3. rész lezárja a mostani csapat történetét és előkészíti az MCU következő fázisát, és hogy ezt miképpen éri el, azt senki még csak nem is sejti. (Azonban a szeptemberben érkező Asgardians of the Galaxy képregény talán jelent némi utalást: abban Skurge (Karl Urban, Thor: Ragnarök) és Valkyrie (Tessa Thompson, ugyanott) szerepelnek.

Így hát az a borító jó pár érdekességet rejt most. 2020-ig nem ismerjük meg a tartalmát; te mire számítasz?

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya