Hírek

James McAvoy egy időhurokban reked, és neked kell kiszabadítanod! – íme a videójáték előzetese

Igencsak izgalmas ötlettel, a Twelve Minutes c. videójátékkal – vagy egyes megnevezések szerint interaktív thrillerrel – állt elő az Annapurna Interactive. Az Annapurna Pictures (Amerikai botrány, A nő, A Wall Street pillangói) filmgyártóhoz tartozó indie videójáték-kiadó olyan színészeket nyert meg legújabb projektjéhez, mint James McAvoy, Willem Dafoe és Daisy Ridley. A sorsukról pedig nekünk kell döntenünk.

Nem szokatlan formula a filmek és videójátékok egyvelege. Arra azonban, hogy Oscar-díjas színészekkel készüljön egy ráadásul indie, kisebb költségvetésű videójáték, még a sokat látott gamerek is felkapják a fejüket.

A történetközpontú videójátékban a szereplők egy időhurokban rekednek, és addig ismétlődnek 12 percenként a borzalmak, amíg meg nem találjuk a módját az időhurok megtörésének

– olvasható a Collideren. A történet szerint James McAvoy és Daisy Ridley alkot egy párt, akikre egy meghitt vacsora közben rátör egy zsaru (Willem Dafoe). A rendőr gyilkossággal vádolja a nőt, elrabolja, a férfit pedig megveri. A mi feladatunk, hogy az időhurkot megtörve kiszabadítsuk McAvoy karakterét és feleségét, vagy éppen elejét vegyük Dafoe támadásának. Hogy a megoldásig hányszor telik el a 12 percnyi terror, csakis rajtunk múlik…

Az előzetes alapján egy roppant feszült videójátékról van szó, amely egy pillanat alatt képes beszippantani a történések alakítóját. A játék fejlesztője, Luis Antonio elmondta, hogy a Twelve Minutes létrehozásában több klasszikus is inspirálta.

Merített Hitchcock Hátsó ablakának bezártságérzetéből, Kubrick Ragyogásának álomszerű feszültségéből és Nolan Mementojának széttöredezettségéből.

A Twelve Minutes-re ráadásul nem is kell sokat várnunk: pontos dátumot ugyan nem tudunk, de annyit igen, hogy már 2020-ban érkezik. További infókért, képekért és videókért kattints a játék adatlapjára és hivatalos honlapjára.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya