Hírek

James McAvoy és Ruth Wilson a BBC fantasy sorozatában – His Dark Materials előzetes

Előzetest kapott a BBC 8 részes minisorozata, a His Dark Materials (Az Úr sötét anyagai). A Philip Pullman fantasy-trilógia adaptációjában James McAvoy és Ruth Wilson.

Sir Philip Pullman angol fantasy-írójának leghíresebb trilógiája a His Dark Materials, amelyet magyarul Az Úr sötét anyagai címen ismerhetünk. A három könyvből álló mű egy coming-of-age és fantasy keverék, amely két fiatal történetén keresztül vezeti be az olvasót párhuzamos univerzumokba és démonokkal hemzsegő világokba.

Az első könyv ’95-ben, a második ’97-ben, a harmadik pedig 2000-ben jelent meg. Ezek sorban az Északi fény, A titokzatos kés és A borostyán látcső. Az Északi fény több országban is Az arany iránytű címen ismert. Ezt a kötetet filmesítette meg 2007-ben Chris Weitz Nicole Kidman és Daniel Craig főszereplésével.

A trilógia most a kisképernyőre érkezik a BBC kezdeményezésében. A 8 részesre tervezett minisorozatot különböző rendező készíti majd el, a forgatókönyv pedig természetesen az eredeti alkotásokra épül majd.

James McAvoy és Ruth Wilson mellett a két fiatal főszereplőt Dafne Keen és Tyler Howitt alakítják. Őket egészíti még ki Lin-Manuel Miranda, Clarke Peters, Ariyon Bakare és Georgina Campbell.

Bár pontos premierdátum még nincs, a His Dark Materials még idén a BBC-re kerül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya