Hírek

James McAvoy házassága nem bírja a karantént – Together előzetes

Bájos és humoros dramedy-nek ígérkezik a Together című film, amelyben James McAvoy és Sharon Horgan próbálják egyben tartani a házasságukat a nagy lezárások idején. Íme az első előzetes.

Második évében jár a koronavírus járvány, amely természetesen a mozgóképes iparágra is nagyban kihatott. A tömeges leállások, csúszások és törlések mellett a Covid19 számos alkotást is szült. Ezek legújabb darabja a Together, amely a maga hétköznapiságával igyekszik hatni majd a nézőkre.

Hiszen a karantén ideje alatt családok milliói töltötték közösen a mindennapjaik nagy részét. Ez pedig kikezdheti a legstabilabb házasságokat is.

Ahogy az történik is a Together című James McAvoy és Sharon Horgan filmben is.

A friss előzetessel büszkélkedő alkotás egy egy gyerekes házaspár mindennapi küzdelmét mutatja be, ahogy az állandó bezártság kezdi kikezdeni a szerelmüket. És noha a felállás éppen azért működik annyira jól, mert nézők sokaságát fogja majd személyesen megszólítani, azért egy kis csavar is vár ránk. A játékosság kedvéért ugyanis a szereplők állandóan kitekintenek a kamera lencséjébe.

A rendezői székben a háromszoros Oscar-jelölt Stephen Daldry ül, akitől korábban Az órákat, A felolvasót, vagy a Rém hangosan és irtó közelt is láthattuk. De mostanában a televíziózás felé is kikacsintott az alkotó, hiszen A Korona néhány epizódját is ő rendezte.

A Together című film már júniusban megjelent az Egyesült Királyságban, augusztus 27-én pedig az amerikai mozik egy részébe is eljut majd. Hazai forgalmazásáról azonban egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.