Hírek

Alig pár hét, és James Newton Howard Magyarországon koncertezik!

A Micsoda nő!, Az éhezők viadala és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre látogat november 5-én első élő koncertturnéjával. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, 8 Oscar-díjra jelölt filmzeneszerző Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli koncertjével.

James Newton Howard, Hollywood egyik legnagyobb zeneszerzője Magyarországra is ellátogat első élő koncertturnéjával 2017. november 5.-én. A húsz állomásos európai turné premierjére Londonban kerül sor november 3-án a Royal Albert Hall-ban: Magyarország a második helyszín.

Howard jelenleg a Harry Potter-filmsorozat legújabb részén dolgozik. Munkájáért Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazták, valamint nyolc Oscar-díjra jelölték. Ő a Micsoda nő!, a Hullámok hercege, a Hatodik érzék, a King Kong, Az éhezők viadala és további számos sikerfilm zeneszerzője. Dallamait több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről.

A The Hanging Tree című dala, amit Az éhezők viadalában Jennifer Lawrence énekelt, második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listán.

 

Koncert november 5-én

James Newton Howard koncertturnéjával Hollywood elmúlt három évtizedét ünnepli zenével, szavakkal és videóval.

Több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon. A szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és egy fantasztikus light show is utazik a turnéval – írja a sajtóanyag. Csodálatos, igényes összhatást ígérnek a szervezők.

A szervezők mindemellett bejelentették, hogy James Ehnes is csatlakozik a koncertturnéhoz: a hegedűművész Ehnes virtuozitásáról és kísérletező zenei tehetségéről ismert; öt földrészen, több mint 35 országban koncertezett már, rendszeresen játszik a világ legnagyszerűbb koncerttermeiben számos híres zenekarral és karmesterrel. A számos nemzetközi díjat, egyebek mellett Grammyt és Gramophone-t nyert James Ehnes mindössze James Newton Howard három koncertjén fel lép fel idén: London és Amszterdam mellett játszik majd Budapesten.

Jegyek kaphatók az Interticket valamint az Eventim országos hálózatában.

 

James Newton Howardról

Zeneszerzőként, zenészként és dalszerzőként a filmezés minden szintjét megjárta, és minden filmes műfajban alkotott. Kisgyermek korában kezdett zenét tanulni, és a Santa Barbarai Music Academy of the Westre iratkozott be, majd zongoristaként a University of Southern California oklevelét szerezte meg. Az 1970-es évek végén, az 1980-as évek elején Elton John turnéin játszott billentyűsként. Az 1980-as évek közepén fordult a filmzene felé.

A következő évtizedre futott be igazán. 1990-ben a Micsoda nő!, majd a Hullámok hercege 1991-ben tették ismertté a nevét. Utóbbiért megkapta első Oscar-jelölését.

Több Oscar-jelölést is begyűjtött a Legjobb eredeti filmzene kategóriában: A szökevény (1993), Álljon meg a nászmenet! (1997), Sebezhetetlen (2000), A falu (2004), Michael Clayton, Ellenállók.

2008-ban az év filmzeneszerzője lett, és a World Soundtrack díjjal jutalmazták a következő alkotásokért: Charlie Wilson háborúja, Michael ClaytonLegenda vagyok.

2009-ben Howard Grammy díjat kapott A sötét lovag filmzenéjéért, amelyet Hans Zimmerrel együtt írtak. Emellett a Véres gyémánt filmzenéjét is Grammyre jelölték, valamint a One Fine Day című film egy dalát is.

Howardot az ASCAP zenei szervezettől Henry Mancini életműdíjjal jutalmazták, idén pedig BMI Lifetime Achievement díjat kapott.

James Newton Howardról bővebben:
jamesnewtonhoward.com
facebook.com/JamesNewtonHowardOfficial

A november 5-i koncertről a Filmtekercs is tudósít.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com