Hírek

Megvan, mikor érkezik a James Wan-féle Mortal Kombat film

James Wan Mortal Kombat filmje hivatalosan is premierdátumot kapott: 2021-ben nézhetjük meg, hogyan álmodta újra a horrorrendező a ’90-es évek játékát.

Azt már eddig is tudtuk, hogy érkezik, de most a ScreenRant oldaláról azt is megtudtuk, hogy 2021 márciusában láthatjuk majd a James Wan-féle Mortal Kombat feldolgozást. A videójátékot 1992-ben mutatták be, amit a nagy sikerre való tekintettel képregények és filmes feldolgozások követtek.

Ezek közül a legemlékezetesebb Paul W.S. Anderson 1995-ös filmadaptációja, amiben Lord Raydent Christoper Lambert játszotta, ám még ennek is a játékadaptációk sikertelen sorsa jutott.

James Wan pedig sok mindennel vádolható, de sikertelenséggel biztosan nem. Éppen ezért izgalmas, hogy neki mit sikerül kihozni egy videójáték-adaptációból, amik rendre a kukában végzik.

James Wan munkásságáról bővebben a James Wan típusú határátlépések című elemzésünkben írtunk.

Bár az új Mortal Kombat filmnek csak producere James Wan, rendezője az elsőfilmes Simon McQuoid lesz. Az előkészületek idén májusban elkezdődnek, és már tudni, hogy a film forgatási helyszíne Ausztrália lesz. A bemutató pedig 2021. március 5-én várható. 

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya