Hírek

James Wan rendezi a következő Dark Universe filmet

James Wan újra horrort rendez, de nem is akármilyet! A film a Universal szörnyfilmjeinek következő darabja lesz.

A horrorfilmek kortárs mestere, James Wan csatlakozott a Universal felemás sikerű klasszikus szörnyeket felvonultató univerzumához. A Fűrész, a Démonok között első és második részének, valamint az Insidious: A gonosz háza rendezőjét megihlette a stúdió szörnyfilm-öröksége – írja a Deadline. Wan a rendezés mellett a produceri feladatokat is vállalja, a forgatókönyvet az Odaát író-producere, Robbie Thompson írja majd.

A még cím nélküli horror-thriller részletei egyelőre nem ismertek, de a film része lesz a Universal klasszikus hollywoodi szörnyeit rebootoló sorozatának. Az eredetileg Dark Universe névre hallgató, az MCU módszerét (és bevételi mutatóit) utánozni igyekvő filmsorozat első darabja A múmia volt. A Tom Cruise és Russel Crowe nevével fémjelzett film bukása megálljt parancsolt a nagyívű terveknek. A stúdió A láthatatlan emberrel azonban úgy tűnik, megtalálta a helyes irányt.

Nincsenek szemtanúk – A láthatatlan ember

A Dark Universe átalakult különálló, de igényes filmek sorozatává. Ehhez kíván csatlakozni James Wan.

A Halálos iramban hetedik részét és az Aquamant is jegyző rendező a horrorfilmek terén már bizonyított. Thompson, aki több Marvel képregényt is írt pedig szintén közel áll a műfajhoz: társproduceri munkát végez Frank Miller képregénye alapján készült Cursed című Netflix sorozatban. Kíváncsian várjuk kettejük közös munkáját. Ki tudja, talán Wan új lelket tud lehelni a szörnyes univerzumba.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya