Hírek

James Wan rendezi a következő Dark Universe filmet

James Wan újra horrort rendez, de nem is akármilyet! A film a Universal szörnyfilmjeinek következő darabja lesz.

A horrorfilmek kortárs mestere, James Wan csatlakozott a Universal felemás sikerű klasszikus szörnyeket felvonultató univerzumához. A Fűrész, a Démonok között első és második részének, valamint az Insidious: A gonosz háza rendezőjét megihlette a stúdió szörnyfilm-öröksége – írja a Deadline. Wan a rendezés mellett a produceri feladatokat is vállalja, a forgatókönyvet az Odaát író-producere, Robbie Thompson írja majd.

A még cím nélküli horror-thriller részletei egyelőre nem ismertek, de a film része lesz a Universal klasszikus hollywoodi szörnyeit rebootoló sorozatának. Az eredetileg Dark Universe névre hallgató, az MCU módszerét (és bevételi mutatóit) utánozni igyekvő filmsorozat első darabja A múmia volt. A Tom Cruise és Russel Crowe nevével fémjelzett film bukása megálljt parancsolt a nagyívű terveknek. A stúdió A láthatatlan emberrel azonban úgy tűnik, megtalálta a helyes irányt.

Nincsenek szemtanúk – A láthatatlan ember

A Dark Universe átalakult különálló, de igényes filmek sorozatává. Ehhez kíván csatlakozni James Wan.

A Halálos iramban hetedik részét és az Aquamant is jegyző rendező a horrorfilmek terén már bizonyított. Thompson, aki több Marvel képregényt is írt pedig szintén közel áll a műfajhoz: társproduceri munkát végez Frank Miller képregénye alapján készült Cursed című Netflix sorozatban. Kíváncsian várjuk kettejük közös munkáját. Ki tudja, talán Wan új lelket tud lehelni a szörnyes univerzumba.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya