Hírek

James Wan Stephen Kinget adaptál

A gonosz háza (1979)

A Démonok között-franchise atyja, legutóbb A gyászoló asszony átkával jelentkező James Wan számtalanszor bebizonyította, hogy érti a horrort – éppen emiatt várjuk tűkön ülve, mit fog kezdeni Stephen King Borzalmak városa (Salem’s Lot) című vámpírsztorijával.

Wan – aki legutóbb az Aquaman kapcsán ült a rendezői székbe – producerként vesz részt a munkálatokban, a sztorit a régi partnernek számító Gary Dauberman írja, akinek a három Annabelle-filmet és Az apácát is köszönhetjük. Dauberman egyébként a King-univerzumban sem újonc: az Az – 2. fejezeten is dolgozott.

King könyve, a Borzalmak városa 1975-ben látott napvilágot. A cselekmény Ben Mears író történetét meséli el, aki visszatér gyerekkorának helyszínére, Salem’s Lotba, hogy könyvet írjon – az alkotói nyugalmat azonban megzavarják a kisvároskát felbolygató vámpírok.

Borzalmak városa

A regényből egyébként már készült két televíziós verzió: 1979-ben David Soul főszereplésével a magyarul A gonosz háza címet kapott minisorozat, 2004-ben pedig Rob Lowe-val az író szerepében a kétrészes Borzalmak városa.

Egyelőre nem sokat tudni az új adaptációról: sem a rendező személyéről, sem a kasztingról nem döntöttek még az alkotók – olvastuk a The Hollywood Reporteren.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya