Hírek

James Wan Stephen Kinget adaptál

A gonosz háza (1979)

A Démonok között-franchise atyja, legutóbb A gyászoló asszony átkával jelentkező James Wan számtalanszor bebizonyította, hogy érti a horrort – éppen emiatt várjuk tűkön ülve, mit fog kezdeni Stephen King Borzalmak városa (Salem’s Lot) című vámpírsztorijával.

Wan – aki legutóbb az Aquaman kapcsán ült a rendezői székbe – producerként vesz részt a munkálatokban, a sztorit a régi partnernek számító Gary Dauberman írja, akinek a három Annabelle-filmet és Az apácát is köszönhetjük. Dauberman egyébként a King-univerzumban sem újonc: az Az – 2. fejezeten is dolgozott.

King könyve, a Borzalmak városa 1975-ben látott napvilágot. A cselekmény Ben Mears író történetét meséli el, aki visszatér gyerekkorának helyszínére, Salem’s Lotba, hogy könyvet írjon – az alkotói nyugalmat azonban megzavarják a kisvároskát felbolygató vámpírok.

Borzalmak városa

A regényből egyébként már készült két televíziós verzió: 1979-ben David Soul főszereplésével a magyarul A gonosz háza címet kapott minisorozat, 2004-ben pedig Rob Lowe-val az író szerepében a kétrészes Borzalmak városa.

Egyelőre nem sokat tudni az új adaptációról: sem a rendező személyéről, sem a kasztingról nem döntöttek még az alkotók – olvastuk a The Hollywood Reporteren.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com