Hírek

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat által indított Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedő első fordulójában.

A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott Nagy Magyar Filmtesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vehetnek részt –  olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A tesztekkel egyrészt szeretnék a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit is bővíteni. Az online teszt első fordulója január 31-ig érhető el a www.filmteszt.hu internetes oldalon. Mindenki 24 kérdést kap – képeset és szövegeset egyaránt –, a helyes válasz megadására kérdésenként 40 másodperc áll rendelkezésre.

A középdöntőbe több százan jutnak tovább, a döntőben pedig élő kvízjáték várja az első két fordulóban legjobbnak bizonyult versenyzőket február 28-án az Akvárium Klubban, ahol közönség és sztárvendégek előtt mutathatják meg a fiatalok a tudásukat.

A húsz legjobb tesztelő többek között élménylátogatást kap egy filmes helyszínre, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé, részt vehetnek a Magyar Filmdíj átadóján márciusban, valamint ellátogathatnak a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba. A dobogósok pedig értékes ajándékokat kapnak.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com