Hírek

Januárban érkezik a 10. BIDF

Jubileumhoz érkezett a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál: a rangos hazai filmes seregszemle immáron 10. alkalommal várja majd a dokumentumfilm szerelmeseit. Természetesen ezúttal is bőven lesz miért ellátogatni a fesztiválra!

Jól indul majd 2024! A tízéves Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál január 27. és február 4. között országszerte 70 alkotással várja a dokumentumfilmek iránt érdeklődőket.

A 10. BIDF 40 dokumentumfilmet versenyeztet majd öt kategóriában.

Az öt kategória pedig az ‘A Te 10 éved hogy telt?’ kérdés köré épül: A Te országod, A Te harcod, A Te titkod, A Te hited, A Te vágyad szekciókban mérettetnek majd meg a filmek.

A mi 10 évünk, a mi országunkban, a mi harcunkkal, a mi vágyainkkal, a mi titkainkkal és a mi hitünkkel azzal telt, hogy Magyarországra hoztuk a világ legrangosabb filmjeit – a közönségnek. Az eltelt 10 évet 10 éves gyerekek szimbolizálják felületeinken, mert nem mindegy, hogy egy társadalom, vagy egy ember életében 10 év hogyan telik el.”– mondják a fesztivál szervezői.

Jövőre 11 városban tartanak vetítéseket (Budapesten, Debrecenben, Egerben, Győrben, Jászberényben, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben), amelyeket érdekes beszélgetések követnek majd az alkotókkal és a dokumentumfilmes szakma jeles hazai és nemzetközi képviselőivel.

A programban Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotások várnak az érdeklődőkre, míg a magyar dokumentumfilmek előtt egy Best of BIDF válogatással tisztelegnek a szervezők. Ebben az elmúlt 10 év magyar alkotásai vonulnak majd fel. A nemzetközi kitekintést pedig a GÁZA filmes csomag erősíti, amely a korábbi évek izraeli és palesztin tematikájú dokujaival várja a nézőket.

Korábbi írásainkat a BIDF-ről itt találjátok!

A BIDF jubileumi felvonásáról pedig a hivatalos weboldalon olvashattok még többet.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!